8 °C

Доброволци от цялата страна участваха в Приключение по следите на доброто

В периода 31август – 01 септември Община Първомай за втора поредна година беше домакин на Демонстрационен доброволчески лагер в своя градски парк! Едно нестандартно събитие, отново организирано от СОНИК СТАРТ оод, под патронажа на г-н Ангел Папазов, кмет на Общината и носител на наградата “БЛАГОДЕТЕЛ НА ДОБРОВОЛЕЦА” за 2012 г., учредена по повод Доброволческата програма на Центровете за обществена подкрепа в Първомай, Карлово, Дупница, Ихтиман, Центъра за настаняване от семеен тип в Калофер, както и Дневния център за деца с увреждания в Карлово.

Доброволческият лагер, който тази година премина под мотото „Приключение по следите на доброто“ срещна над 100 интересни и високо мотивирани хора и даде възможност за връзка с български и международни доброволчески организации, представяйки по-добрата алтернатива за осмисляне приоритетите на младежите.
На 31 август от 12:00 се проведе церемония по официалното откриване на Лагера. На нея присъстваха официални гости от цялата страна – представители на партниращи институции и Общини. Всички те получиха подарък, ръчно изработен от доброволците и носещ облика на едно различно събитие.
Водещите на церемонията, от името на организаторите благодариха на всички присъстващи, затова че без да пожалят свободното си време през двата почивни дни бяха уважили събитието и със своята положителна енергия заявиха готовност да направят два дни по-щастливи и усмихнати и да оставят след себе си доброта и красота. Подчертана беше възможността за натрупване на опит, който да повиши разбирането за света, в който живеем и възможността за изграждане на нови умения.
Ангел Чакъров, управител на СОНИК СТАРТ и Ангел Папазов, кмет на Община Първомай, след своите обръщения, заедно запалиха лагерния огън и официално дадоха СТАРТ на Доброволчески лагер 2013.
Същинската работа стартира с обособяване на различни работилници, в които участниците в лагера създадоха информационни табла, отразяващи археологическите находки на територията на Община Първомай, участваха в лекция на тази тематика, построиха детски съоръжения, и съчетавайки приятното с полезното, дръзнаха да изработят пана върху стан 3D. Доброволците подариха и усмивки на децата от Първомай чрез ръчно изработени подаръци. Рисувани тениски и пясъчни картини бяха част от изненадите, зарадвали малчуганите.
На финал организатори и доброволци се разделиха с идеи за следващ Доброволчески лагер, който да провокира местната общност и да се демонстрира активно мисията да правиш добро и да бъдеш добър!

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
12 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
12 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
12 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
12 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
12 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
12 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
12 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
12 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
12 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
12 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
12 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
12 апр 2021
Последни новини