Доброволци от цялата страна участваха в Приключение по следите на доброто

В периода 31август – 01 септември Община Първомай за втора поредна година беше домакин на Демонстрационен доброволчески лагер в своя градски парк! Едно нестандартно събитие, отново организирано от СОНИК СТАРТ оод, под патронажа на г-н Ангел Папазов, кмет на Общината и носител на наградата “БЛАГОДЕТЕЛ НА ДОБРОВОЛЕЦА” за 2012 г., учредена по повод Доброволческата програма на Центровете за обществена подкрепа в Първомай, Карлово, Дупница, Ихтиман, Центъра за настаняване от семеен тип в Калофер, както и Дневния център за деца с увреждания в Карлово.

Доброволческият лагер, който тази година премина под мотото „Приключение по следите на доброто“ срещна над 100 интересни и високо мотивирани хора и даде възможност за връзка с български и международни доброволчески организации, представяйки по-добрата алтернатива за осмисляне приоритетите на младежите.
На 31 август от 12:00 се проведе церемония по официалното откриване на Лагера. На нея присъстваха официални гости от цялата страна – представители на партниращи институции и Общини. Всички те получиха подарък, ръчно изработен от доброволците и носещ облика на едно различно събитие.
Водещите на церемонията, от името на организаторите благодариха на всички присъстващи, затова че без да пожалят свободното си време през двата почивни дни бяха уважили събитието и със своята положителна енергия заявиха готовност да направят два дни по-щастливи и усмихнати и да оставят след себе си доброта и красота. Подчертана беше възможността за натрупване на опит, който да повиши разбирането за света, в който живеем и възможността за изграждане на нови умения.
Ангел Чакъров, управител на СОНИК СТАРТ и Ангел Папазов, кмет на Община Първомай, след своите обръщения, заедно запалиха лагерния огън и официално дадоха СТАРТ на Доброволчески лагер 2013.
Същинската работа стартира с обособяване на различни работилници, в които участниците в лагера създадоха информационни табла, отразяващи археологическите находки на територията на Община Първомай, участваха в лекция на тази тематика, построиха детски съоръжения, и съчетавайки приятното с полезното, дръзнаха да изработят пана върху стан 3D. Доброволците подариха и усмивки на децата от Първомай чрез ръчно изработени подаръци. Рисувани тениски и пясъчни картини бяха част от изненадите, зарадвали малчуганите.
На финал организатори и доброволци се разделиха с идеи за следващ Доброволчески лагер, който да провокира местната общност и да се демонстрира активно мисията да правиш добро и да бъдеш добър!

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини