Сесията на ОбС одобри изпълнението на бюджета

Бюджетът на общината през първото полугодие се изпълнява според приетото от Общински съвет решение- рапортува кметът на общината Ангел Папазов на проведената в петък редовна сесия. Осъществените приходи за първите 6 месеца на 2013г са 6830811лв. Разходите са 6 151 288лв. Съветниците приеха и отчета на инвестиционната програма в размер на 412622лв и на текущите ремонти за 151750лв. Подробности по изпълнението на бюджета може да се бъдат видени на сайта на общината.

ОбС прие отчет и за своята дейност през първото полугодие – на проведените 6 редовни заседания са приети 91 решение, отменени  са и са приети изцяло 3 нови наредби. Част от решенията, които  са в процес на изпълнение са: за изпълнение на нов пътен подлез; изработване на ПУП за прекарване на оптичен кабел през землищата на Първомай, Караджалово и Бяла река; ПУП за застрояване на местността  Чаира в село Воден; за планово задание за изработване на Общ устройствен план на Община Първомай и др.

Между останалите  точки от дневния ред беше докладна записка от зам. кмета Юлиян Димитров за готовността на учебните заведения за началото на учебната 2013/14година. Това даде повод  на председателя на комисията по образование  Росица Генова да възрази срещу представения материал и да отбележи, че години наред се подготвя оптимизиране на учебната мрежа и все още не се изпълнява. Направени бяха и редица предложения в тази насока – за своевременно отразяване движението на учениците и изграждане на стратегия за развитие на образованието в общината през следващите години.

Приети бяха още предложения за продажба на имоти и сгради, за кандидатстване на Общината по няколко проекта, за финансова помощ на онкологично болна и др.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини