С дузпи юношите победиха ветераните на "Борислав"

Наравно завършиха ветерани срещу юноши, родени през 1996/97година. Бенефисният мач беше организиран и проведен след като стана ясно, че юношите няма да могат да продължат да играят за „Борислав“. Водени от Иван Рашев младежите през първото полувреме се бяха настанили изцяло пред вратата на мъжете и резултатът 3:1 отразяваше надмощието им. През втората половина на мача ветераните се „съвзеха“ и показаха най-доброто от себе си, за да постигнат равенство 5:5. Основен принос за резултата имаше вратарят на мъжете Любомир Панайотов, който направи страхотни спасявания. А в двубоя излязоха и две дойки бащи срещу синове: Божидар срещу Желязко Мирчев и Никола срещу Христо Пашев. Между мъжете в отбора на ветераните имаше двама представителя на Общински съвет – треньорът Илия Ганчев и Светозар Славчев.  Мачът завърши с изпълнение на дузпи, за да бъде определен победител в двубоя. По 11 футболисти от двете формации застанаха зад топката и след истински съспенс полученият резултат беше 7:5 за момчетата на Иван Рашев.

Юношите и мъжете се забавляваха истински. Треньорът на ветераните Илия Ганчев даде предложение такъв празник да стане ежегоден, а идеята му беше подкрепена от всички наоколо. „Виж отбора ми –сподели Ганчев – в него е целият спектър на живота ни- повечето са успели, но между тях има спортист, политик, IT-специалист, хора от всички сфери на живота ни, имаме дори военен , който  е на мисия в Афганистан и не може да присъства.“ Друг от ветераните отбеляза, че вече не се тренира както едно време, но все пак футболът учи децата на ред, дисциплина, на отборен дух, да искат да побеждават и да знаят как да губят с достойнство.

За успеха си юношите се поздравиха и почерпиха на тържествен обяд, а по- възрастните ще се съберат довечера на полагащата им се „по-тежка“ маса, за да си спомнят добрите моменти от миналото и от днешния двубой.

Теодора Кирякова

Двамата треньори
Публиката също се забавляваше

Рамо до рамо, сърце до сърце...
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини