Бадминтонисти от 8 града направиха хубав и оспорван турнир

Международен турнир по бадминтон за Купата на кмета на община Първомай събра на 22 и на 23 август девойки и юноши от Пазарджик, Пловдив, Панагюрище, Гълъбово, Брезово, Кърджали, Хасково във физкултурния салон на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Поканените отбори от Гърция и Турция отказали участие в последния момент. Това не попречи състезателите, които са във възрастова група до 15 години, да направят атрактивен и оспорван турнир. Медалите при момичетата спечелиха Петя Касабова от Гълъбово – първо място, Антоанета Койчева - второ място, третото място си поделиха Ивета Пискова от Пазарджик и Габриела Атанасова от Гълъбово. При момчетата победител стана Янко Хаджиев от Хасково, следван от Стефан Красимиров от същия клуб. Атанас Тодоров, състезател на КФВС „Атлет” Първомай остана трети заедно с Георги Асенов от Пазарджик.

На закриването на турнира президентът на БФ по бадминтон , проф- Касабян, благодари на организаторите на турнира – Общински съвет, гр Първомай, КФВС „Атлет”, фирмите „Витал” и „Растер”. Той подчерта, че тази надпревара е много ценна, защото е извън активния състезателен сезон.

Професорът награди кмета на община Първомай Ангел Папазов с поименен плакет на БФ БАДМИНТОН за приноса му към запазване на традициите на бадминтона в община Първомай. Плакети за заслуги към Международния турнир за купата на кмета на община Първомай получиха и Тоска Паунова, Илиян Кръктев – треньор на състезателите на „Атлет” и Васил Шапатов.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини