Камерън снима три продължения на "Аватар"

Филмът "Аватар" на режисьора Джеймс Камерън ще бъде четирилогия.

Режисьорът, който отново ще работи със сценаристите Джош Фридман, Шейн Салерно, Рик Джафа и Аманда Силвър, ще снима трите филма едновременно от началото на идната година, а "Туентиът Сенчъри Фокс" планира излизането им на големия екран през 2016 г.

"Надграждането над света, който създадохме с "Аватар" е рядък и изключително възнаграждаващ опит. Създавайки сценария за новите филми, осъзнах, че светът на "Аватар" и неговите герои са станали още по-богати от очакваното и стана ясно, че два филма няма да са достатъчни да уловя всичко, което исках да поставя на екрана.

"Щастлив съм, че Аманда, Рик, Шейн и Джош ми помагат да продължа да разширявам тази вселена, това са сценаристи, на които отдавна се възхищавам", съобщи Камерън в комюнике.

Генералният директор на "Туентиът Сенчъри Фокс" Джим Джанопулос заяви, че продълженията на "Аватар" са най-големият приоритет на киностудиото. "Ние в киностудиото нямаме по-голям приоритет от това и не мога да съм по-щастлив от факта, че позволихме на Джим да продължи и да разширява представата си за света на "Аватар". Разширяването на мащаба на плановете на Джим за великолепните му фантастични светове продължава да ни смайва", допълни той.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини