Лудогорец взе крехък аванс срещу Партизан

В първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига "Лудогорец" победи с 2:1 "Паризан" като домакин и ще гостува в Сърбия с много малък аванс, предаде football24.bg.

През първото полувреме „Лудогорец” беше по-активния тим, но така и не успя да отбележи. Добри шансове се откриха пред Иван Стоянов и Роман Безяк, но техните удари или бяха блокирани, или спасени от Милан Лукач. По-чиста беше ситуацията пред Стоянов, който опита прехврълящ удар, но Иван Иванов спаси „Партизан”. Сърбите от своя страна играеха по-прибрано и почти не застрашиха Владислав Стоянов.

Втората част започна лошо за разградчани – Марселиньо направи много сериозна грешка при изнасянето на топката, тя стигна до Саша Маркович и той, сам срещу Стоянов, лесно мушна топката в мрежата – 0:1. Отговорът на българите не закъсня – в 54-тата минута хубава атака през центъра, завършила с отклоняване с пета на Иван Стоянов към Марселиньо и бразилецът се реваншира с точен удар по диагонала в долния ляв ъгъл – 1:1.

Голът вдъхнови „Лудогорец” и българският тим тръгна масирано напред, което се отплати 13 минути след гола на Марселиньо. Тогава Жуниор Кайсара пое една изчистена топка в половината на „Лудогорец”, изрита я напред, а там Михаил Александров се измъкна зад гърба на заспалата сръбска защита, която очакваше засада и преодоля с лекота вратаря – 2:1.

„Партизан” вече беше принуден да реагира и тръгна напред, но шест минути преди края на редовното време Милош Йоич фаулира Иван Стоянов на фланга след добро двойно подаване на аса на зелените с Ешпиньо и сърбинът получи втори жълт картон, оставяйки гостите с човек по-малко.

В 87-та минута българите трябваше да поведат с 3:1, след като Ешпиньо се измъкна по фланга след пас на Йордан Минев, излъга сръбски защитник в наказателното поле и се измъкна сам срещу Лукач, но сръбският вратар с невероятен рефлекс извади  удара на португалеца. В самия край на срещата пък нападател на "Паризан" се завъртя в наказателното поле и стреля под ъгъл, но слабо и Владислав Стоянов с лекота улови топката при опасното положение.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини