Григор Димитров започна с победа на сингъл във Вашингтон

Григор Димитров започна участието си на турнира във Вашингтон с трудна победа над белгиеца Ксавие Малис. Нашето момче спечели със 7:6 (4), 6:4 и в трети кръг ще излезе срещу представителя на домакините Сам Куери, който е номер 9 в схемата на турнира.

В досегашните два двубоя на Григор с Малис двамата си бяха разменили по една победа - 6:2, 6:4 за Малис в Букурещ през 2012 година и 6:3, 6:2 за Григор на Мастърса в Монте Карло. В днешния мач двамата тенисисти доминираха изцяло на сервис през първия сет, като нямаше нито една точка за пробив, а в тайбрека Малис поведе с 4:2 точки, но Димитров направи уникална серия и спечели пет поредни точки, с което затвори сета.

Този малък подвиг от страна на българина обезкуражи Малис, Григор стигна до точка за пробив в началото на втория сет и я реализира при 5:3 сервираше за победата. Точно в този момент ръката на младия българин трепна и след двойна грешка даде възможност на Малис да върне пробива, но последваха три поредни точки в сметката на Гришо, осигурили му място на осминафиналите.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини