Григор Димитров отвя Сам Куери във Вашингтон

В истински рецитал се превърна мачът на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров на турнира във Вашингтон, който успя да пречупи без проблем американеца Сам Куери и го победи с 6:3, 6:2. Така Григор си осигури мач с бившия номер две в света Томи Хаас, който през тази година играе много силно.

Григор изигра перфектен мач и не допусна да бъде пробит нито веднъж в срещата, а на свой ред направи три пробива в подаването на Куери, който е номер 22 в света. Димитров имаше трудности в сервис гейм едва през втория сет, при резултат 3:2 с пробив за него, но спаси три точки за пробив, след като направи две двойни грешки преди това, а накрая завърши с ас гейма и не позволи на американеца да обърне инициативата в срещата.

С победата Григор отново се връща в топ 30 на света, тъй като печели вече 90 точки, а при победа над Хаас ще отиде и още по-напред. Дотук в турнира германеца взе две победи в три сета - над Тим Смичек и Иван Додиг, така че е много вероятно да е малко по-уморен от Григор предвид и факта, че през тази година германецът играе доста турнири и мачове.

Мачът с Хаас ще се играе в събота рано сутринта.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини