Отложиха решението за пауловнията

Две точки отпаднаха от предвидения дневен ред на редовната сесия на Общински съвет – Първомай и осигуриха комфорта на едно безметежно и предваканционно заседание. Не се състоя в пленарна зала сблъсък по въпроса за отдаване на концесия на 427дка необработваема земя за засаждане на пауловния. Вносителят Юлиян Димитров оттегли  тази точка, тъй като съветниците не бяха сигурни дали отглеждането на този вид растителност е безопасно, а някои от тях имаха и сериозни забележки по предложените клаузи на договора.

Николай Митков оттегли проекторешение, с което трябваше да се предостави автомобил на „Секюрити Глобъл“- ЕООД, дружеството, спечелило конкурса за охрана на общината. Автомобилът до сега се е ползвал от охранителното звено. Според проекторешението, фирмата с управител Николай Керин трябваше да ползва автомобил ВАЗ 21214 в продължение на една година, като поеме разходите по поддръжка и за консумативи. Тъй като някои от формулировките позволяваха различно тълкуване, мнението на част от общинските съветници беше, че е по- разумно автомобилът да бъде продаден.

Разглеждането на останалите 9 точки от дневния ред отнеха на местния парламент около 30 минути. Това беше третото заседания за по- малко от месец. Председателят на ОбС Дечко Петков обяви следващото заседание на 30 август и пожела на колегите си хубави ваканционни дни.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини