Два ангажимента пое Мутафчиев към първомайци

Два основни приоритета, касаещи община Първомай очерта в ангажиментите си  до края на тази година народния представител Петър Мутафчиев, при среща с жители на общината: дом за възрастни хора и пътен възел "Оризово" .

Поискана е среща с министъра на труда и социалната политика, на която да се потърсят  нови възможности за продължаване на строителството на Дома за възрастни хора в Първомай. Работата по него е започнала още през 2009  година по Програма „Красива България” като проектът е бил на стойност 730 000 лева и още 50 000 лева са били предвидени за вътрешно обзавеждане. Още през 2009 година  са  усвоени 50% от средствата, но вече четири строежът на този център  е замразен. Народният представител е поел ангажимент до края на тази година да стартира процесът по вътрешна реконструкция и обзавеждане на дома, за да може възрастните хора да намерят своето място за контакти и нови социални услуги. В този център хората ще имат   възможност да ползват медицински услуги, ще бъде предоставяна  топла храна, а най-важното е, че могат да  общуват, каза народния представител от левицата.

Вторият ангажимент на Петър Мутафчиев е свързан с изграждането на отбивката на магистрала „Тракия”, пътен възел „Оризово- Плодовитово”.  Това е  въпрос, който бе поставян редица пъти на министрите от ГЕРБ, които носеха отговорност за строежа, но не предприеха никакви действия, допълни Мутафчиев.   Предстоят срещи в Министерство на регионалното развитие  и в Агенция Пътна инфраструктура.  Реализацията на тази отбивка е от особена важност за пътуващите по посока   Плодовитово- Асеновград – Смолян.

Бързото изграждане на този пътен възел ще компенсира на първо време  липсата на изградена връзка  между магистралите „Тракия” и „Марица” и ще поеме част от трафика, като ще облекчи  пътуващите от Бургас към Свиленград и  обратно.

        

Александра Берданкова

Р-л Пресцентър ОблС на БСП-  Пловдив

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини