Пътният възел на Плодовитово е пред завършване

Изображение 1 от 3

    Започна полагането на асфалтовото покритие на пътния възел до село Плодовитово и по всичко изглежда, че до края на седмицата липсващата част ще е готова за въвеждане в експлоатация.

    На 29 май започна дългоочакваното изграждане на връзката на АМ „Тракия“, която би позволила на автомобилите включване в посока София или слизане, идвайки от Бургас. Шефовете на спечелилата търга фирма „Пътно-строителна техника“ АД, се надяваха, че още преди изтичането на обявения срок ще приключат и вероятно на 1 юли възелът ще бъде открит. Шегите на природата, обаче, не им позволиха да изпълнят намеренията си. В началото на периода почти седмица не е можело да се работи заради валежи, а преди дни на работещите им се наложило да наваксват в адските жеги.

    „Трябваше да дойдете преди седмица – жалваха се работници – да видите как се работи при 50 градуса жега. А вътре в машините сигурно е било 70!“

    Въпреки климатичните проблеми, съоръжението ще бъде завършено преди крайния срок – 12 юли.

    Пътният възел при Плодовитово е от изключително значение за региона – той не само е връзка на населените места от поне 3 общини със столицата, но дава достъп до най-голямото селскостопанско тържище в България.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини