EVN дърпа шалтера на "Калодките"

В специално прессъобщение EVN- България съобщава, че след 10 юли ще ограничи енергоподаването на „Чугунолеене – Първомай“ АД, ако до не си изплатят всички задължения, които към  8 юли възлизат на над 346 000 лв. Предприятието е емблематично за промишлеността в града в близкото минало и известно на населението като „Калодките“

На 5 юли 2013 г. EVN България информира ”Чугунолеене – Първомай“ АД за предстоящо ограничаване на електроснабдяването за негови обекти поради натрупани неплатени задължения за консумирана електроенергия. Oбщо неизплатените суми от ”Чугунолеене – Първомай“ АД  към EVN България надхвърлят 346 000 лв. По-голямата част от тази сума – над 294 000 лв., са просрочени стари задължения за периода април – юни 2013 г. Въпреки преките загуби, които търпи от несъбрания дълг, EVN България продължи да търси начини за уреждане на дължимите суми, но предприетите действия и проведените разговори не доведоха до конкретен резултат.

Неплащането на консумираната електроенергия е в ущърб на всички коректни клиенти на EVN България. При неизплащане на пълния размер на дължимата сума до 10:00 ч. на 10 юли 2013 г. EVN България ще е принудена да пристъпи към ограничаване на електроснабдяването на ”Чугунолеене – Първомай“ АД. ЕVN България няма да преустанови изцяло електрозахранването, а ще следва установен график, който предвижда ограничаване в периода от 14:00 до 16:00 ч. на 10 юли и 11 юли 2013 г.

За тези свои действия EVN България е информирала ръководството на ”Чугунолеене – Първомай“ АД. EVN България изразява своята готовност за постигане на договорености с чугунолеярния завод за решаване на въпроса с натрупаните задължения за потребена електроенергия. 

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини