Бряговските пенсионери ще се събират в обновен клуб

Обновения си пенсионерски клуб откриха вчера бряговци. По идея на Атанас Кръстев, с негова организация, труд и пари, помещението в сградата на читалището беше обновено и пригодено за използване от възрастните хора. С много благодарност и топлота те говореха за това, което е направил Атанас – Ричо- не само за клуба, но и за детската площадка и мостчето над рекичката по пътя за параклиса „Св. Дух“. Да е жив и здрав - повтаряха бабите и се надпреварваха да се снимат с него.

На тържественото прерязване на лентата присъстваха кметът на общината Ангел Папазов, кметът на селото Петър Тенчев, председателят на пенсионерското дружество в Първомай – Елена Петрова, жителите на селото. Преди това отец Йордан от Искра отслужи водосвет. Петър Тенчев благодари на всички спонсори – Община Първомай и по-специално на Ангел Папазов и бряговецът Николай Митков, Ангел Вънеков – направил новите вътрешни тоалетни, фирма „Бул Арт“, строителният предприемач Петър Андреев, Димчо Манолев, който направил електрическата инсталация, Митю Фучеджиев, Ангел Симонов, помогнал с пари и боя и Александра Кръстева. Доволни сме, че за пръв път от много време насам в селото ни се открива нова придобивка – каза Танчев, а общинският кмет обеща в най-скоро време да бъдат запълнени дупките по пътя за Брягово.

Атанас Кръстев обясни, че са подменени изгнилите дъски на пода, таваните са шпакловани, стените пребоядисани, изградени са изцяло нови тоалетни. Предстои да се довърши и да се оформи фоайето, да се измаже тоалетната.

Откриването на клуба не мина без оркестър, изява на певческото дружество и хоро.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини