8 °C

Спешно приеха отчетите на МЦ1 и МБАЛ

На извънредна сесия на Общински съвет бяха приети отчетите на Медицински център 1 и Болницата.

 В МЦ1 счетоводната печалба за миналата година е 3 104лв. 38029лв са дадени за дълготрайни материални активи, по големите от които са газова инсталация, рентгенов апарат за зъбни снимки, холтер и трансдюзер и др.  В МБАЛ печалбата е 31 698лв. Вложените в ДМА средства са 60 000лв. С тях за болницата е закупен 3Dвидеозон и  респиратор, извършени са ремонтни дейности на столовата, на почивната база в с. Стойките и др.

 Преди заседанието беше проведено и разискване по комисии.  Илия Ганчев попита защо е било нужно това бързане и в толкова кратки срокове се е наложило да се запознаят с материалите и да проведат сесия. Вносителят на проекторешението за приемане на отчетите Николай Митков обясни, че по закон това трябва да стане до края на месец юни, но тъй като тази година 30 юни е в неделя, срокът е удължен до 1 юли, т.е.  това е последният законов срок. Отчетите се приемат в последния момент заради забавянето на одиторите, които са ги подписали на 27 юни. В хода на разискванията стана ясно, че общинските съветници са допуснали грешка, тъй като са закъснели с избирането на фирма, която да извърши одита. Д-р Румяна Бойлова даде отговор на редица запитвания от съветниците. Бяха зададени въпроси за адвокатските услуги- в разходите за тях- 15 847лв влизат освен договорените хонорари и хонорарите за провеждане на конкурси. Стана въпрос и за подаването на топлоенергия от едното дружество към другото, което е нецелесъобразно. Илия Ганчев призова по- бързо да бъде решен въпроса с обединяването на двете дружества- за да не се създават повече проблеми не само заради отношенията между тях, а и от юридическо естество. Д-р Катя Попова зададе няколко въпроса относно таксите и стипендиите и използването на 3D апарата. Средствата подпомагат обучението и специализациите на д-р Тодор Бобев и д-р Атанаска Иванова. Новият апарат бездейства, тъй като в момента няма специалист, който да работи с него. Всички разходи, които бяха разглеждани, са свързани с  дейността на болницата през 2012г, когато управител е бил д-р Иван Маджаров, а в края й временно тази длъжност е изпълнявана  от д-р Кертиков. 53000лв са лабораторните услуги. Красимира Александрова попита дали не е по- разумно изследванията да се правят във външна лаборатория. Стана ясно, че наличието на лаборатория е едно от необходимите условия за съществуването на болница, а и обработването на материалите на място е от значение.

След разискванията отчетите бяха единодушно приети и вече отчетите могат да бъдат качени на сайта на търговския регистър. След това сесията беше  разпусната.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини