Випускниците на Първомай получиха дипломите си

Зрелостниците на Първомай получиха дипломите си. В две последователни церемонии директорите на двете гимназии връчиха документите на момичетата и момчетата, завършващи СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГСС „ Васил Левски“.

Днес връчваме дипломите на 40 млади хора, подготвени да покажат знания, да продължат образованието си, да печелят медали и звания каза водещата на тържеството в общообразователната гимназия – педагогическия съветник Павлина Георгиева. По традиция беше връчена Златаровска награда на най- изявения през годините абитуриент. Номинираните тази година бяха Цветелина Петрова, Рая Бакалова и Иван Кертиков. Званието получи Цвети.

В края на тържеството директорът на гимназията Елена Иванова пожела на всички да уважават себе си и винаги да носят отговорност за всяко свое действие или стъпка.

За да избягат от жаркото слънце, учителите от ПГСС нарушиха традицията и вместо в двора на гимназията, проведоха тържествената церемония на прохлада в ресторант „Ловен парк“.

Горда съм, че от днес в община Първомай има 24 млади икономисти, 10 специалисти по екология, 17 техници по селскостопанска техника и 9 фермери – каза директорът Росица Генова. Надявам се, че  отбелязваме не завършването на една образователна степен, а началото на ново откриване.

„На добър път“ бяха най- често повтаряните думи. Зрелостниците се събраха за последни снимки със своите преподаватели, а след това на чаша вино си взеха последно сбогом с тях. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини