Два медала грабна Живко Недялков на състезанията в чест на МОК

Живко Недялков, едва 6-годишен, уверено е тръгнал по стъпките на големите шампиони, които печелят медали в няколко дисциплини на един форум. На Спортния празник в чест на рождения ден на Международния олимпийски комитет, което се проведе на 22 юни на Гребната база в Пловдив, той участва на два старта и спечели два медала. Единият от тях е за първо му място при колоезденето и един за третото -  на 100м бягане. Живко се състезаваше с велосипеда, който му се падна на една от томболите в предишните състезания, от същата  Национална верига „Аквафреш“. На момчето се наложило само да се оправя и да се ориентира в обстановката, притичвайки от единия до другия старт.

Това състезание беше първото за Иван Танев, който стартира при родените 2000-1999г.и се класира 5-ти. Безапелационен победител в тази група отново стана Николай Радев. При малко по- големите Димитър Радев е трети. Тримата ветерани от Първомай, които участваха, този път се класираха на вторите места в своите възрастови групи - контузеният Бойчо Стайков, Румен Зидаров и инж. Митко Митев. Отново общината им помогна финансово, така както го прави през последните седмици и месеци.

На 13 юли в Правец ще се проведе Държавно първенство по лека атлетика за ветерани. Заявка за участие е изпратил и инж. Митев. Там той ще защитава първото си място от миналата година. За старта си отново търси между 50 и 100лв финансова помощ.

Теодора Кирякова 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини