В София заседава Конгресът на европейските социалисти

Конгресът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) се провежда в НДК. В същото време десетки хора, организирали се във фейсбук групата "Окупирай НДК", протестират срещу кабинета.

Конгресът започна в 9.30. В петък у нас пристигнаха председателят на ЕП Мартин Шулц и лидерът на Групата на социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода.

Министър-председателят Пламен Орешарски също ще участва в Съвета на Партията на европейските социалисти, информира пресслужбата на кабинета.

В рамките на форума премиерът ще направи обръщение към участниците в Съвета и ще проведе срещи с председателя на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода, с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц и с румънския си колега Виктор Понта.

На конгреса ще се обсъждат младежката безработица, приемането на окончателния вариант на програма на ПЕС, новата индустриална политика на ЕС.

Пространството около НДК е под засилено полицейско присъствие заради протеста около сградата.

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че Столична община няма данни за подобно шествие, но няма забрана за провеждането му, съобщи агенция „Фокус”. Около НДК са поставени заграждения.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини