Златаровските мажоретки с първо успешно участие на национален конкурс

Мажоретен състав „Златаровче“, представен от 15 мажоретки, взе участие в Трети национален фестивал на мажоретните състави „СЛЪНЧЕВА БЕСАПАРА”2013 - 7-8 юни, гр. Пазарджик.

Първомайските момичета бяха част от 500 мажоретки от 18 града в България, формиращи 29 отбора. Възрастовата група, в която те се състезаваха – между 8 и 12 години- беше най-многобройната, а златаровчетата – най- малки.   ученичките от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Първомай с ръководител Гинка Димова участваха в трите категории, като спечелиха 3 грамоти за най- успешно представил се отбор на фестивала, а в категория марш- парад 100 метра отборът зае четвъртото място.

Първи ден откриването започна с дефиле пред Общинска администрация Пазарджик. Същинската конкурсна част беше започна с  марш- парад 100 метра  и задължителен атрибут- батон и продължи на следващия ден с представяне на  композиции с батони и с пом-пони в зала „Васил Левски“.

   Фестивалът беше организиран от Община Пазарджик, ОДК- Пазарджик под патронажа на кмета Тодор Попов. Журито беше тричленно. Двама от членовете на журито бяха балетни хореографи- Биляна Масларова от Велинград и Светла Кемилска от Елин Пелин. Третият член на журито беше Елеонора Петковска майстор на спорта от гр. Троян.

  Всички съчетания се оценяваха за техника, композиция, артистичност и представяне с от 1 до 10 точки.

   Момичетата изпълниха всички съчетания с нужната техника, артистичност и отличен синхрон при двата уреда- батон и пом-пон.  

МС „ Златаровче” участва за първи път във фестивал на национално ниво, но все по- често се превръща в част от официалните чествания в гр. Първомай, по различни поводи. Последната им представителна изява беше на 24 май, когато откриха тържествения концерт, посветен на Деня на славянската писменост и българската култура.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини