„Първи юни“ в Градина стана на 50

С голям концерт детска градина „Първи юни“ в село Градина отбеляза своя 50-годишен юбилей.  Дъждът се опита да „подлее“ вода на малките артисти и техните учителки, които бяха подготвили сцена на открито, но след първите няколко минути дори и слънцето се усмихна.

Възпитаниците на забвачката в село Градина и филиала в село Крушево забавляваха гостите в продължение на час. В програмата, подготвена под ръководството на Марияна Начева имаше всичко – класически балет, съвременни и фолклорни танци, песни и стихове, дори едно дълго поздравление на английски език. А танцуваха децата от всички възрастови групи.

„Под звуците на “Годишните времена“ на  Вивалди  времето се обърка – каза кметът Папазов – и не знаеше дали е пролет, лято, есен, зима. Важното е, че накрая лястовичките доведоха слънчо“ - Градоначалникът очевидно беше впечатлен от подготвената програма. На децата той дари шоколади и играчки, а за градината осигури две перални. Много подаръци получиха малчуганите и от фирма „Искра“ ООД“, сокове “Florina“, ВК „Съгласие“, а фирма „Ди Пи“ – Хасково, подари юбилейната торта. Директорът на детското заведение Бонка Хаджигенова благодари и на всички, които през годините са им помагали с материали или финанси.

Гости на тържеството бяха представители на ОбА и ОбС, родители, бивши служители и възпитаници на „Първи юни“. Те имаха възможността да разгледат изложба със снимки от създаването на детската градина до ден днешен. Всички бяха посрещнати радушно от директорката, а тя с гордост обясняваше колко голяма част от техния трудов стаж на пенсионираните служители, медицински лица и учители е преминал там.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини