ПМГ на финала: Юпита и прелъстителки

ПМГ впечатли с шик и класа

Хасковската ПМГ извади от нафталина класиката в обличането и спретна стилен бал на комплекс „Фантазия” на Кенана. Стотина абитуриенти на елитното хасковско школо изненадоха зяпачи и роднини с „нищо общо с халтурата”, характерна за подобни събития. Роклите бяха дълги, костюмите –затворени. Момчетата бяха като юпита, момичетата като дами, макар и внушаващи неприлични помисли.

Случайно или не, младежите на „математиката” бяха като клонинги - с красив костюм и бяла риза, с вратовръзка и игла.Приличаха на брокери от Уолстрийт и се държаха като тях-без пубертетска радост и детинско скандиране от 1 до 12. Някак си костюма не го позволяваше. Единствената отклонение в поведението бе някой и друг разговор по скъп мобилен телефон. Вероятно на бизнес тематика.

Зрелостничките бяха далеч по-фриволни. Но не с пайнерска прелъстителност. Мнозинството изненадоха с появяване. Половината изсипаха марковите си рокли от мотори. Други слезнаха от лимузини, но имаше и Пепеляшки, които изгряха от файтони. В чест на красивите Дулцинеи, моторните Донкихотовци от уж затрития хасковски рокерски клуб направиха пушещо шоу от запалени гуми и форсиращи двигатели. Димът блокира за момент движението по цялата „Стара Планина”, но шофьорите влезнаха в положение без излишни нерви.

Парадът достигна кулминация в изнасянето към предпочитания ресторант. Изборът му бе като „дежа вю” от предишната година-пак „Фантазия” и.... пак Живко Микс. Водещият си спести пайнерската страст от миналия сезон, за сметка на това ПМГ си измисли раздаване на Оскари-на заслужили и не дотам ученици и учители, оставили белег в училищната автобиография.

Цялата сбирка приличаше донякъде на сватба. Гордите роднини бяха в пъти по-многобройни от героите на вечерта. Запознаваха се помежду си в движение. Представянето им беше в стил -„аз съм от мъжката страна, пък аз от женската”. После заедно си правеха снимки. Само дето не се наричаха сватове. Многобройни зяпачи люпеха семки и настървено обсъждаха как ще изглежда техния бал. Други въртяха разширени зеници за батковци и каки. Всеобщия цирк свърши пред ресторанта. В изблик на здрав разум, ПМГ бързо и компактно се изнесе в пивницата, където предпочете да завърши вечерта далеч от чужди очи.

Г.Христов

Жените бяха прелъстителни, мъжете-като идващи от прием
Джентълмените импонираха с костюми
Дамите - с ефирни тоалети

Донкихотовци и Дулцинеи
... и Пепеляшки
Светозар Матанов асистира на своята Пепеляшка-Ваня Тодорова
Ретро класика
Кръстникът
Феновете
Кавалерите
Усмивките
Дамите
Учителите
Директорите
Влизането

Оскарите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини