26 °C

Засипаха Кичка Петкова с похвали, пожелания и цветя

Огромни букети и кошници с цветя придружиха похвалите и пожеланията към Кичка Петкова по случай 60-тия й рожден ден. По време на годишния концерт на ръководения от нея Фолклорен певчески ансамбъл “Първомай“ публиката стана свидетел на неповторима атмосфера и се наслади на майсторски изпълнения. Спуснатият по средата на събитието транспарант с „Кичке, обичаме те!“ предизвика сълзи на умиление. Гост – изпълнителката, една от мистериите на българските гласове, Калинка Згурова й пожела да продължава да интерпретира хубавата българска песен, защото докато тя съществува, ще съществува и България. Кичка получи музикални поздрави от солистите сем. Калоферови, ученичката й Николета Ганчева, Ансамбъл „Илинден“ и ръководителя му Светослав Балтаков, танцов състав „Евридика“, оркестър „Дионис“, музикантите и певците от ПФА „Първомай“. На сцената беше и квартет „Аура“ – последният проект на Кичка Петкова. Концертът завърши с една от емблематичните български песни - „Хубава си моя горо“. В изпълнението й се включи и станалата на крака публика.

Кметът на общината Ангел Папазов припомни как преди година Фолклорният певчески ансамбъл „Първомай“ под ръководството на Кичка Петкова превзе Одрин 100 години след знаменитата одринска битка, сравни гласовете на певците с птичките от горите край Марица и обеща да внесе предложение ансамбъла да влезе в емблемата на Първомай. Почти разплакана от вълнение, поздрави поднесе и директора на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ Елена Иванова. Ти си два пъти щастлив човек – каза тя- веднъж със семейството си и веднъж с песента. Заваляха поздрави от певчески дружества и колеги от цялата страна.

Председателят на читалищното настоятелство Иван Караславов разказа накратко за работата на юбилярката през годините, за успехите и наградите, които е донесла. Той също й поднесе много цветя, гарнирани с най- добри пожелания.

След година юбилей ще отбележи и самият ансамбъл. През 2014 година той навършва 30 години.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини