Бадминтонистите отчетоха общата тенденция средствата да намаляват

КФВС „Атлет“ проведе годишното си отчетно събрание на 16 май. От 19-те члена на клуба, присъстваха 15. Гости бяха и родители на деца, трениращи бадминтон. Тоска Паунова прочете отчета за спортно-състезателната дейност на клуба. 90 са спортистите, състезаващи се в 6 възрастови групи за клуба. През 2012 те са участвали в 6 зонални състезания, 6 лични държавни първенства, 7 държавни и 4 турнира – 2 национални, 1 международен и един градски.

Г-жа Паунова изчете класиранията и обясни че от тях зависи и финансирането на клуба. Най- големите успехи през миналата година са третите места на двойката Никола Колев – Стефан Терзиев на зонално състезание за деца до 11г., Делян Панайотов – Христо Василев при 15-годишните,  второто място при 19-годишните на  Християн Петров – Георги Кюркчиев, на сингъл на Християн Петров, смесената двойка при мъже-жени Гергана Савова- Васил Пасков, Антония Налбантова – Васил Пасков и при мъжете Васил Пасков – Иван Генев.

От Държавните първенства е отборното четвърто място на младежите 17-19 години Росен Чакъров, Мартин Костов, Атанас Янев, Дилян Панайотов.

Единственото училище, в което има групи трениращи ученици е СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ с треньор Златка Генова.

Клубът получава субсидия от Федерацията по бадминтон, в зависимост от участието и класирането на състезателите. Един от основните спонсори на клуба е Васил Шапатов, на когото беше изказана благодарност за подкрепата. Единодушното мнение на Управителен съвет и Контролна комисия, изказано от председателя й Костадин Карагяуров е, че всеобщата тенденция е към намаляване на средствата. Без субсидията, гласувана от Общински съвет, клубът не би могъл да съществува.

Треньорът Красимир Кръстев обясни, че ако не бъде променен регламентът, през следващата година клубът ще получи повече средства от БФБ, тъй като значителните успехи през 2013-та вече са на лице.

Председателят на УС Ангел Папазов отличи Росен Чакъров, Мартин Костов и треньорите Илиян и Кристиян Кръстеви за успехите им през миналата и началото на тази година. Момчетата получиха по 30лв за труда им и желанието им за победа.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини