Прогноза: Кабинет "Всички срещу ГЕРБ". Преглед на печата

„Новинар": Четири партии сигурни за парламента

Четири партии със сигурност влизат в 42-рото Народно събрание, показват предварителните резултати на социологическите агенции след края на изборния ден в страната. Това са ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и „Атака".

ГЕРБ печели най-голяма подкрепа на предсрочните парламентарни избори, сочат прогнозните данни на Алфа рисърч. Партията на Бойко Борисов получава 31,1% от гласовете. Коалиция за България остава втора с 27,1%. ДПС получава 11% одобрение. Атака е подкрепена от 7,5 на сто от гласоподавателите.

Според агенцията под бариерата от необходимите за влизането в парламента 4%, остават "Движение България на гражданите" - с 3,8%, ДСБ-БДФ - 3,5%.

„Труд": Прогноза: Кабинет "Всички срещу ГЕРБ"

Предизборната коалиция "Всички срещу ГЕРБ" математически може да прерасне и в кабинет. Това е най-вероятният вариант за бъдеща власт, коментиран от политиците след първите прогнозни резултати от предсрочния парламентарен вот тази нощ.

Обединение срещу ГЕРБ е най-възможно, при условие че се запазят данните на социолозите към 22 ч днес, според които в парламента влизат едва 4 партии - ГЕРБ, "Коалиция за България", ДПС и "Атака".

„24 Часа": Хакери спряха преброителя на опозицията

Сайтът на фирмата SORA, която опозицията нае за паралелно преброяване на изборните резултати, бе хакнат. Това бе официално съобщено от пресаташето на компанията Флориан Оберхубер.

Австрийците трябваше да обявят прогнозни резултати преди два часа обещаха да ги разпратят възможно най-бързо.

„Дума": Прокуратурата: "Арестуваните" бюлетини не са технологичен брак

бюлетини, които бяха открити в печатницата в Костинброд и които са извън необходимата бройка за парламентарния вот, не са технологичен брак. Това потвърди Върховната касационна прокуратура в деня на вота. Държавното обвинение открило в печатницата и 4 палети брак: смачкани, скъсани и с размазано мастило бюлетини, каквито бяха описани от служителите на компанията "Мултипринт" И най-важното не опаковани машинно във фолио и готови за изнасяне. Записите от видеокамерите в печатницата са иззети и предстои разпит на всички работещи там.

От уточнението на прокуратурата стана ясно, че образуваното досъдебно производство е за престъпление по служба, но името на отговорното лице няма да бъде споменато до приключване на детайлния оглед, който ще започва днес. Експертизата на бюлетините била поверена на печатницата на Българската народна банка. Според договора за обществената поръчка печатницата е била охранявана от Съдебна охрана до 9 май.

„Стандарт": Строеж на Яйлата взриви Фейсбук

Строителство в резерват Яйлата взриви социалната мрежа Фейсбук. Множество любители на красивата природа алармираха, че на самия бряг на морето е започнал градеж и се лее бетон. Защитниците на природния резерват във Фейсбук споделят помежду си телефон на РИОСВ и се приканват да подават сигнал за посегателството. Оказва се обаче, че обектът е напълно законен. Пред "Стандарт" кметът на Каварна Цонко Цонев обясни как преди две години с решение на съда заповедта, която той е издал за спиране на строежа, е била отменена. "Инвеститорът притежава всички документи, в това число и изискуемите от института за опазване на паметниците, и притежава напълно законно строително разрешително", каза Цонев.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини