12 °C

ЦОП духна три свещички

Три години навърши Центърът за обществена подкрепа и отбеляза това събитие със стилна церемония и коктейл, на който присъстваха приятели, партньори  и съмишленици на идеята за подпомагане и предоставяне на социални услуги. ЦОП е организация, част от фирма „Соник  старт“, чиито член на ръководството Офелия Кънева поздрави поздрави гостите. 3 години са крехка възраст за човека- каза тя, но за професионалистите в социалната сфера са крайъгълен камък. За съдбата на човека. Хубаво е, че след 3 години упорита работа сме свежи и готови да продължим да работим и да празнуваме.

За тези 3 години ЦОП – Първомай се утвърди като значима институция на местно ниво. Привлякъл е над 100 доброволци. Обучени са 5 стажанти, предоставени са социални услуги на над 600 нуждаещи се. В семейството на „Соник старт“ е пример за колегите си от Карлово, Калофер, Брезово, Дупница и други малки градчета.

За отличното съдействие и взаимодействие работещите в ЦОП благодариха на директора на Дирекция „Социално подпомагане“ Таня Налбантова, началника на Отдел “Защита на децата“- Дора Караманова, на председателя на комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Мария Кьосева, на началникът на РУП – Първомай Васил Налбантов, на управителя на МБАЛ – Първомай – д-р Румяна Бойлова, на Христо Кьосев от Детска педагогическа стая.

Специална писмена благодарност връчиха на физически лица, повечето педагози, за подкрепата в работата им с деца – Росица Генова, Антоанета чешмеджиева, Павлина Иванова, Найден Йорданов, Николина Андреева и Ангелина Кръстева.

Поздрав към работещите в Центъра поднесе и кметът на общината Ангел Папазов. Той припомни необходимостта и резултата от работа на Ангел Маринов, Стоян Бойков, Радосвета Казакова, Дима Костова, Мария Петрова и Василка Ангелова и Рени Ангелова и всички работили в името на социалната услуга в Центъра за обществена подкрепа.

Тържеството започна с молебен за здраве и благополучие, отслужен от отец Станимир и завърши с духане на свещички от работещите в Центъра и някои от техните клиенти.

Офелия Кънева
Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини