9 °C

Стотици оттеглиха доверието си от партията на Кунева

Дани Каназирева

След като преди по- малко от 20 дни областният координатор на "Движение България на гражданите" Дани Каназирева заяви, че няма намерение да се кандидатира за депутат, стана ясно че доверието към партията на Меглена Кунева  са снели всички областни структури. Вчера до медиите беше разпространено съобщение за пресконференция, на която присъстващите да могат да чуят лично защо най-силната структура на „България на гражданите“ вече не иска да е част от този политически проект

873 членове на партия “Движение България на гражданите”, 855 членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, както и 61 души от общинските ръководства, оттеглят доверието си от Движението, обяви днес областният координатор Дани Каназирева и подчерта, че за първи път се случва нещо подобно в българската политическа история. В зала „Принцес” на хотел Тримонциум се събраха над 500 души – общински екипи и членове на партията и сдружението, за да заявят, че вече не вярват в политическия проект на Меглена Кунева и не искат да са част от него.

Дани Каназирева припомни как преди година много хора  са повярвали в каузата на “Движение България на гражданите”, в обещанията за промяна на политическия модел – промяна, която ще отреди водещо място в управлението на страната на гражданите, че основна ценност на тази политическа формация е връщането на справедливостта и ясните правила, че хората ще имат  най-висока тежест, когато се решава кое е правилно и кое не.

„Днес, година по-късно, пак сме тук – за един труден и честен разговор. Труден, защото честните разговори в българската политика не се толерират, казването на истини – също. Днес обаче ние ще направим точно това – ще кажем истината. Истината за поредните неслучили се обещания и за това, как гражданите станаха параван за лични амбиции и тяснопартийни интереси” – заяви Каназирева и сподели, че за по-малко от година е станало кристално ясно, че първоначално декларираните ценности на движението са единствено политически пиар, примамка за гласоподаватели, и от самото си създаване проектът “Движение България на гражданите” е бил последователно провеждана схема с единствена цел да се обезпечи влизането в парламента на приближените на основните фигури в партията. Няма друго обяснение на факта, че когато хората са на улицата, когато площадите на България се тресат от виковете им за справедливост и смяна на порочните политически практики, начело на листите на движението, което се обяви за проводник на гражданското начало и принципите на справедливост, доминират туристи и парашутисти от партийния елит в София – верни, дисциплинирани и послушни – и бяха пренебрегнати трудът, усилията, авторитетът и капацитетът на хората по места – категорична е Каназирева. Тя припомни, че преди повече от месец безусловно, доброволно и публично се е отказала от участието си в депутатските листи, с което е искала да даде ясен сигнал, че за нея листите не са самоцел, че не трябва да бъдат самоцел и за партийния елит от София.

Митът за това, че “Движение България на гражданите” е на гражданите, рухна болезнено още при първия намек за власт – заяви Каназирева и увери, че партия, която не може да приложи в собствената си практика принципите на справедливост и зачитане на хората, няма как да ги приложи и при управлението на държавата.

 Бързо рухнал и митът, че “Движение България на гражданите” има ясни и изпълними идеи за развитието и управлението на страната.

Още при първите срещи на експертите на партията с хората в областта, още при първите тематични форуми и кръгли маси се чуват много гласове на членове и симпатизанти, че липсва конкретика, задълбоченост и ясна визия за това, как трябва да се случват нещата в България. А дългоочакваната платформа на Движението – 31 неща, които трябва да променят живота ни – структурите определят като повърхностна, пълна с метафори, празни обещания и популизъм, достоен за лява партия.

Екипите на движението в областта Категорично заявяват несъгласие  с преповторената няколко пъти в последните два месеца от г-жа Кунева и различни представители на ръководството на партията теза, че има възможност за следизборни договорки, формулирани уклончиво като подкрепа,. Освен че тази теза подменя многократно заявяваната позиция – коалиции на никаква цена, – те смятат, че тя подменя и волята на хората, които са подкрепили партията и заради категоричните заявки, че няма да участва в безпринципни договорки и неясни политически експерименти.

Дани Каназирева благодари на екипите и на стотиците членове за смелостта да застанат с лицата си, и за честността да заявят истината и да отстояват принципите и ценностите, които са ги събрали.

Имахме два възможни пътя пред себе си. Първият беше да продължим да участваме в лъжата. Вторият е този, по който вървим днес, пътят на трудната истина, но сме сигурни, че това е правилният път и че ви го дължим – заяви Каназирева от името на екипите си и допълни:

Само преди няколко месеца, при учредяването на партия “Движение България на гражданите”, г-жа Кунева се обърна към нас с думите: Не се отказвайте, можете! Вие сте гръбнакът на нацията и трябва да го държите изправен!

Днес ние, от “Движение България на гражданите” - Пловдив-област, най-голямата област в България, областта с най-много привлечени членове, казваме: Госпожо Кунева, отказваме се! Точно защото можем и искаме да държим гръбнака си изправен. Отказваме се, защото вече не ви вярваме!

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини