Ананиев и още 100 души напускат партията на Кунева

Над 100 души напускат Движение "България на гражданите" заедно с бившия народен представител от ДБГ Настимир Ананиев, обяви самият той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му след изборите председателят на предизборния щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски е трябвало да подаде оставка заради слабия резултат на вота. Ананиев също така заяви, че в позицията му няма намесени лични мотиви.

"Когато си се провалил на изборите, е редно да подадеш оставка", коментира той.

Ананиев определи напускането си като морален акт и заяви, че ще продължава да работи за каузите, на които държи, а сред тях е и пътната безопасност.

И въпреки че над 100 човека ще си тръгнат от ДБГ заедно с него - председатели на структури и съвети, в партията остават свестни хора, посочи той.

"Аз се надявам, че нашият акт на напускане е, за да се променят нещата към по-добре", добави той. Върху решението му да напусне повлияло и това, че конгресът на ДБГ, насрочен за юни месец, беше отменен.

Нестимир Ананиев заяви още, че дясното политическо пространство има нужда от обединение и че е време да се даде път на новите лица и новите идеи.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини