4 °C

Водоснабдяването на Поройна е сред приоритетите на Областният управител

Първият проблем, който постави областният управител Дани Каназирева на провелото се заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация беше за водоснабдяването на село Поройна, община Първомай. В качеството си на председател на АВиК тя поиска водният оператор да даде отговор какви са възможностите и в какви срокове може да се реши този проблем.

„ Това е единственото населено място в областта, в което хората използват все още кладенци, нещо което не е нормално в 21 век“, коментира областният управител.

Управителят на ВиК Спартак Николов обясни, че е направен сондаж и водата отговаря на показателите за ползването й за питейни нужди. Предстои съвместна работа с община Първомай за изготвяне на проект и споделяне на отговорностите по неговата реализация.

На заседанието бяха поставени и обсъдени проблеми с ВиК и в други селища от пловдивска област. Обсъдена беше и собствеността на пречиствателните станции на общините Карлово, Марица и Първомай.

„Ще изискаме специална среща с ВиК за степента на готовност за усвояване на средствата по европейските фондове за водните проекти и на останалите общини в областта, защото има риск, ако не се използват навреме да се изпусне възможността за подмяна на ВиК съоръженията. Със собствени средства подобни ремонти е почти невъзможно да бъдат реализирани в общините“, заключи Дани Каназирева.

На заседанието участваха областният управител Дани Каназирева, Спартак Николов- управител на ВиК- Пловдив, кметове и представители на общините от областта, сред които и Николай Митков, кмет на община Първомай.

Теоора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  9 -4
  10:56, 18 дек 2019
  Ягаа те хората в пуройна умряха сига вода жъ им прикарват евахти приоритетите евахти чудото. Толкува години минаха тя хора още в каменната ера жувеят те ся са сетили за тях. Направо да се чудиш да ревеш ли да се смееш ли ко да прайш.

Хороскоп за 19.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят може да се окаже наситен предизвикателства от всякакво естество. Бъдете готови за промени около себе си. Най-вероятно те ще са свързани само с положителни емоции. Имате възможност да изгладите отношенията си с човек, на когото особено държите и това ще ви зарадва. Вечерта бъдете сред близки хора.
19 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е по-добре да избягвате контактите с по-широк кръг хора, защото не е изключено да се натъкнат на избухливостта и гнева ви. Изключителната ви раздразнителност се дължи на преумора и изтощение. Прекарайте вечерта вкъщи с любимия човек.
19 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Настроението ви днес ще променливо поради различните дела, с които се заемате. За да останете доволни от работата си днес обаче е за препоръчване да вършите само онова, което ви е по сърце и да избягвате отношения с хора, които ви натоварват емоционално. Ще имате възможност да прекарате края на деня в приятната компания на нови хора.
19 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се оставяйте друг да взема решения вместо вас. Осигурете си личен периметър и свободата, на която толкова държите. Ако ви въвлекат в спор бъдете по-въздържани, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи с любимия човек. Дайте му повече време. Може да бъдете прекалено мнителни и това да изнерви обстановката.
19 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможни са здравословни неразположения, предвид забързаното ви темпо и стреса, на който сте подложени. Вземете мерки за възстановяване, като започнете от почивката си. Всичко е осъществимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа, но на вас ли го казвам.
19 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят може да бъде много приятен и спокоен, ако избегнете кавгите у дома. Проявете повече търпение и толерантност спрямо близките си. Ако го направите, ще успеете да прекарате чудесен ден със семейството си. Професионален ангажимент може да наложи предварителна подготовка. Предстоящата седмица ще бъде много важна.
19 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
19 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сигурното е, че няма да прекарате този ден у дома. Непрекъснато ще сте в движение, вършейки различни неща и срещайки се с нови хора. Ще научите много новини, полезни за вашата дейност. Около вас витае добро настроение и стремеж към разнообразие, което ви прави желана компания навсякъде, където отидете. Не правете прибързани заключения.
19 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
19 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Рискувате да се предоверите на малко познат човек, който най-вероятно ще ви подведе. Ако вече сте го сторили все още имате възможност да сведете негативните последици до минимум. Действайте бързо и при повече късмет можете дори да извлечете и дивиденти от ситуацията. Не омаловажавайте успеха на ваши близки и им отдайте заслуженото внимание.
19 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви разнообразен ден, в който вие ще имате възможност да решите как да си почивате и с кого. Настроението ви е чудесно, което е предпоставка да се чувствате добре на всяко място. Очаквайте приятна изненада от страна на любимия човек, който ще събуди неподозирани чувства у вас. Вечерта ви предстои събитие, което ви настройва позитивно.
19 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете сигурни, че за всяко нещо си има време. Ще чуете добри новини от делови характер. В личен план ви очакват разбирателство и споделени мигове. Среща с роднини или стари приятели ще подобри настроението ви. Мислете повече са собственото си спокойствие. Никой освен самите вие не може да ви го осигури.
19 яну 2020
Последни новини