Дани Каназирева: В ГЕРБ беше извършена подмяна на хората

В ГЕРБ беше извършена подмяна на хората – няма и помен от голяма част от хората, които започнахме в началото.

Това коментира Дани Каназирева в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Тя влезе в политиката като част от ГЕРБ и беше съпредседател на групата на ГЕРБ в пловдивския общински съвет, но беше изключена от партията. През 2012 г. беше областен координатор на Движение „България на гражданите“ (ДБГ). Година по-късно напусна партията и стана лидер на партия „Съюз за Пловдив“. В началото на седмицата Каназирева беше официално обявена като част от политическия съвет на формацията на Радан Кънев „Нова република“.

В ГЕРБ започнахме много хора – можещи, много знаещи, интелигентни хора. Те вече не са там, така че и моето място вече не е там. При ГЕРБ е ясно – Бойко Борисов и Цветан Цветанов са хората, които решават всичко. Ако не се подчиняваш, нямаше място в партията.

„Съюз за Пловдив“ подкрепие Меглена Кунева за президент безкористно, впоследствие оттеглихме доверието си, тъй като там принципи няма. Не може целта ти в политиката да бъдат не принципите и ценностите, които залагаш, а уреждането на близките ти хора с работни места и властови позиции.

Димитър Делчев от ДБГ коментира, че не вярва в искреността на Радан Кънев в желанието му да обедини дясното. Той припомни, че Кънев се е отцепи от Реформаторския блок и „по този начин лиши себе си и своите избиратели от обещаното десницата да е заедно и да се противопостави на БСП и ДПС“. Той го обвини в непоследователност.

Каназирева на свой ред обвини Меглена Кунева, че се е ползвала от облагите на всички власти и преди 1989 г., и след това. „Вижте автобиографиите им – в ГЕРБ половината са бивши членове на БКП, г-жа Кунева е ползвала облагите и преди 1989 г., и при НДСВ, министър е на Сергей Станишев, след това с г-н Борисов. С кого не е била? И вие ще ми говорите за непоследователност при Радан Кънев, който е в политиката от три години и единствен имаше смелостта, когато не се сбъднаха гръмките обещания за съдебна реформа, да се оттегли“.

По думите ѝ „шепа хора се представят за десни, но тровят политическата среда, за да запазят министерските си кресла“.

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини