2 °C

Само за няколко дни златаровци постигнаха серия от успехи

Учениците от СОУ „ Проф. д-р Асен Златаров” гр. Първомай за пореден път показаха своите знания, умения и състезателен дух, постигайки серия от успехи в различни области,само за няколко дни, в края на миналата седмица:

До финалния кръг на „Communic@te IT 2013 - национално състезание за ефективно използване на ИТ в общуването” бяха допуснати  Стилиян Ставрев – 2-ри клас, Елина Батинкова – 3-ти клас, Симона Йорданова – 4-ти клас  с ръководители  г-жаТаня Сребрева и г-жа Ваня Георгиева, и тандемът от 9ти клас -  Марияна Колева и Иван Караславов с ръководители- г-жа Татяна Поповa и г-жа Виолета Атанасова. В последния етап, проведен на 23 март, златаровци впечатлиха организаторите най- напред с красивите си униформи, а след това и със знанията си.

В категория А1 – за ученици от  I до IV клас на тема: „ Шарен свят” – Симона Йорданова се открои от всички останали със своята „Приказна фея” и спечели заслужено  първо място. Стилиян Ставрев очарова журито с представата си за Космоса и зае трето място. Елина Батинкова също показа солидни познания. В категория С1.2  – за ученици от 9 до 12 клас на тема: „ Природата, човекът и технологиите” -   гимназистите Марияна Колева и Иван Караславов се изправиха срещу дванайсетокласници и успяха да заемат  4-то място от 15 екипа, което е чудесно представяне за дебютанти. Получиха похвала от IT- специалист за най- добре изработена презентация. Сертификат за познания и отлични рвезултати получиха всички състезатели.

            По дрехите посрещнаха и по ума изпратиха състезателите на СОУ и на проведеното в Благоевград Петото национално състезание по ИТ. Там за отличното си представяне отборът на СОУ „ Проф. д-р Асен Златаров” получи специална награда. В него бяха Симона Стоева – 5а клас, Боряна Вълкова и Веселина Танева от 6а клас, Ивайло Налбантов – 6б клас, Наталия Христозова и Кристина Стоева от 6В, Костадин Динков и Калоян Танев от 7а и Мария Сребрева от 11а с ръководители г-жа Таня Сребрева и г-жа Ваня Георгиева. В категория „ Компютърна презентация” Костадин Динков зае второ място, а Калоян Танев – 3-то място. В категория „ Уебсайт” Наталия Христозова в екип с Мартин от Шумен, впечатли журито и двамата заеха 3-то място ..

Успехите на златаровци са и  в другатворческа област. На Регионалния етап на XII национален конкурс „Бог е любов”на тема: „ Вяра и милосърдие”, организиран от МОМН и Регионалния инспекторат по образованието – Пловдив те спечелиха две награди. В жанра стихотворение първо място зае Ивелина Атанасова Петковаот 4-ти клас с ръководител г-жа Мария Личева. В жанра разказ/ есе второ място зае Жанета Колева от 8 клас, с подкрепата и ценните съвети на г-жа Антонина Бонева , нейн преподавател по БЕЛ.

Изключително ценен е и първият голям успех на баскетболистките на училището. На проведеното на  23.03. 2013 г. в гр Пловдив Областно първенство на ученическите игри, момичетата 5-7 клас заеха първо място, след победи над отборите от гр. Пловдив и гр. Раковски. Момичетата на треньора Ангел Георгиев се класира за зоновото първенство, което ще се проведе през април в Пазарджик.

            Несъмнено тези успехи на  учениците от СОУ „ Проф. д-р Асен Златаров” са гордост за родители и учители. Резултатите са признание  за труда и квалифицираната помощ на техните ръководители. Всички те са убедени, че се серията от успехи ще продължи! 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини