16 °C

Само за няколко дни златаровци постигнаха серия от успехи

Учениците от СОУ „ Проф. д-р Асен Златаров” гр. Първомай за пореден път показаха своите знания, умения и състезателен дух, постигайки серия от успехи в различни области,само за няколко дни, в края на миналата седмица:

До финалния кръг на „Communic@te IT 2013 - национално състезание за ефективно използване на ИТ в общуването” бяха допуснати  Стилиян Ставрев – 2-ри клас, Елина Батинкова – 3-ти клас, Симона Йорданова – 4-ти клас  с ръководители  г-жаТаня Сребрева и г-жа Ваня Георгиева, и тандемът от 9ти клас -  Марияна Колева и Иван Караславов с ръководители- г-жа Татяна Поповa и г-жа Виолета Атанасова. В последния етап, проведен на 23 март, златаровци впечатлиха организаторите най- напред с красивите си униформи, а след това и със знанията си.

В категория А1 – за ученици от  I до IV клас на тема: „ Шарен свят” – Симона Йорданова се открои от всички останали със своята „Приказна фея” и спечели заслужено  първо място. Стилиян Ставрев очарова журито с представата си за Космоса и зае трето място. Елина Батинкова също показа солидни познания. В категория С1.2  – за ученици от 9 до 12 клас на тема: „ Природата, човекът и технологиите” -   гимназистите Марияна Колева и Иван Караславов се изправиха срещу дванайсетокласници и успяха да заемат  4-то място от 15 екипа, което е чудесно представяне за дебютанти. Получиха похвала от IT- специалист за най- добре изработена презентация. Сертификат за познания и отлични рвезултати получиха всички състезатели.

            По дрехите посрещнаха и по ума изпратиха състезателите на СОУ и на проведеното в Благоевград Петото национално състезание по ИТ. Там за отличното си представяне отборът на СОУ „ Проф. д-р Асен Златаров” получи специална награда. В него бяха Симона Стоева – 5а клас, Боряна Вълкова и Веселина Танева от 6а клас, Ивайло Налбантов – 6б клас, Наталия Христозова и Кристина Стоева от 6В, Костадин Динков и Калоян Танев от 7а и Мария Сребрева от 11а с ръководители г-жа Таня Сребрева и г-жа Ваня Георгиева. В категория „ Компютърна презентация” Костадин Динков зае второ място, а Калоян Танев – 3-то място. В категория „ Уебсайт” Наталия Христозова в екип с Мартин от Шумен, впечатли журито и двамата заеха 3-то място ..

Успехите на златаровци са и  в другатворческа област. На Регионалния етап на XII национален конкурс „Бог е любов”на тема: „ Вяра и милосърдие”, организиран от МОМН и Регионалния инспекторат по образованието – Пловдив те спечелиха две награди. В жанра стихотворение първо място зае Ивелина Атанасова Петковаот 4-ти клас с ръководител г-жа Мария Личева. В жанра разказ/ есе второ място зае Жанета Колева от 8 клас, с подкрепата и ценните съвети на г-жа Антонина Бонева , нейн преподавател по БЕЛ.

Изключително ценен е и първият голям успех на баскетболистките на училището. На проведеното на  23.03. 2013 г. в гр Пловдив Областно първенство на ученическите игри, момичетата 5-7 клас заеха първо място, след победи над отборите от гр. Пловдив и гр. Раковски. Момичетата на треньора Ангел Георгиев се класира за зоновото първенство, което ще се проведе през април в Пазарджик.

            Несъмнено тези успехи на  учениците от СОУ „ Проф. д-р Асен Златаров” са гордост за родители и учители. Резултатите са признание  за труда и квалифицираната помощ на техните ръководители. Всички те са убедени, че се серията от успехи ще продължи! 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини