27 °C

Сесията реши: Да се проведе конкурс за превозвач

Общински съвет – Първомай взе решение и даде зелен светофар за откриване на процедура за избор на нов автобусен превозвач. На вчерашната сесия заместник-кмета Николай Митков оттегли предложението за кандидатстване с проект по един от приоритетите от оперативна програма „Административен капацитет“ и предложи нова точка в дневния ред – откриване на процедура за провеждане на конкурс за възлагане на пътническите превози по републиканската, областната и общинската транспортни схеми 

Договорът на общината с фирма „Комексмаш“ изтича през юли и това е шанс да се потърси нов превозвач, по- коректно изпълняващ задълженията си и с по-добър автопарк.  Както каза Делян Караславов, предложението е предизвикало много коментари, не защото съветниците са били против, а защото това решение налага в бъдеще внимателно да се обсъдят конкретните параметри на предстоящия договор.

От останалите точки в дневния ред, единствената, която предизвика дебат беше предложението за отдаване под наем на 12 кв.м от тротоара до парка пред пощата за търговска дейност. Тъй като мястото е в района на кооперативния пазар, Илия Ганчев използва случая за да обърне внимание, че през последните години събраните от там средства са в размер на над 400 000лв. Те не са били реинвестирани – не е построено нищо, няма тоалетни, няма подобрения, няма боядисана и една пейка. За какво са използвани парите попита доайенът на съветниците. Голяма част от местния парламент се съгласи, че е належаща промяна за подобряване визията и функционалността на пазара. Поставен беше въпроса съобразено ли е мястото с детската площадка в градинката и тротоарът няма ли да се използва за преминаване.  Оказа се, че мястото (до павилиона за жива риба) е отделено от детските съоръжения и тротоарът попада в пешеходната зона. Решението за отдаване под наем беше взета с променено условие: в срок до одобряване на ПУП за застрояване на кооперативния пазар, но за не повече от 5 години от датата на сключване на договора.

Проектът, който трябваше да анализира структурата на общинска администрация и да даде препоръки за по- голяма ефективност е оттеглен от вносителя Николай Митков, най-вече по финансови съображения. Преценено е, че на този етап е по- важно да бъде разработен другият проект по ОПАК -  за изработване на стратегия за развитие на общината в периода 2014-2020 година.

От сесията на Общински съвет отсъстваше Светозар Славчев, който е член на Районната избирателна комисия на 17 избирателен район и е бил ангажиран във връзка с предстоящите извънредни парламентарни избори.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви ден, който ви предлага разнообразни възможности. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го прекарате, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно.
20 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Използвайте даденостите и бъдете полезни с уменията си. Повярвайте, ще бъдете оценени, а и вие самите ще се почувствате по-добре. Хобито ще ви достави удоволствие, а превърнете ли го в основно занимание, ще спечелите повече. Други ще обмислят промени, свързани с работата или пътуванията.
20 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В каквото и настроение да сте днес, не създавайте напрежение около себе си. Нещата ще се подреждат и без да влагате много нерви, бъдете по-спокойни и усмихнати. Нечия близост ви прави щастливи и внася сигурност в живота ви. Оценете го и се усмихнете, светът е по-добър, когато и вие сте добри към него.
20 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чуждите неволи ви причиняват страдания и това ви прави раздразнителни. Помогнете, но не изпадайте в крайности. Животът ви ще стане по-спокоен, а вие по-сговорчиви, ако изправите собствените си грешки. Среща с приятел ще ви помогне да се отпуснете. Други ще посветят от времето си в овладяване на нови знания или изучаване на чужд език.
20 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате желание за почивка, но и няма да пренебрегнете задачите си днес. Стремежът ви за победа ще ви държи в будно състояние, като наред с това ще показвате и правилното отношение към събитията около вас. Ще се почувствате горди от себе си, запазвайки и уважението на околните.
20 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
20 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Без излишни вълнения ще разпределите задачите си и ще намерите време за всичко, което предвиждате за днес. Във възможностите ви е да задоволите и желанията на близките си. Това ще ги зарадва и ще подобри настроението и бита им. Предстоят ви незабравими мигове заедно. При водене на преговори бъдете максимално ясни и не изпадайте в излишни монолози.
20 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си. Денят е създаден точно за това.
20 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес обърнете по-голямо внимание на сърдечния си партньор. Ако напоследък сте пренебрегвали желанията му, сега е момента да поправите грешката си. Опитайте се да прекарате приятно този ден и най - вече да си починете. Имате богато въображение и бихте могли да измислите нещо еднакво интригуващо за всички.
20 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разнообразие от възможности и добро настроение за представителите на знака. С каквото и да решите да се занимавате, едва ли ще ви е скучно дори за момент. Получавате интересно предложение, на което няма да откажете. Ще ви се наложи да се съгласите със свой близък по важен въпрос.
20 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не идеализирайте прекалено партньора си за да не останете разочаровани от него в един момент. Стремежът ви към независимост ще ви отдалечи от всеки, дръзнал да се доближи до вас. Сами си създавате предпоставки да страдате, като прехвърляте вината върху чуждото несъвършенства.
20 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате известни колебания днес относно по-нататъшните си действия на работното място. Изправени сте през труден избор, затова не избързвайте с решението си. Посъветвайте се с хората около вас и се опитайте да разберете и тяхната гледна точка, което ще ви бъде от огромна полза. В личен план си очаква временно разминаване с любимия човек.
20 сеп 2020
Последни новини