Пенсионерите в Първомай поискаха нови пенсии и закон, осигуряващ достоен живот

Елена Петрова

На проведената днес отчетно – изборна конференция на Съюза на пенсионерите в Първомай единодушно беше приета  декларация, която ще бъде изпратена до Министерството на труда и социалната политика, до НОИ и различни медии. От името на  1165 члена,  над 200 делегати поискаха: Увеличаване на пенсиите от 1 април, както е заложено в Кодекса за социално осигуряване; отпуснатите преди 2000г пенсии да бъдат преизчислени; Минималната пенсия да стане по- висока от прага на бедността; да се приеме Закон, осигуряващ нормален живот на възрастните.

Гости на събитието бяха Иван Филипов – председател на областния съюз на пенсионерите, кметът на общината Ангел Папазов и заместник – кметът Николай Митков.

В доклада си председателката на организацията Елена Петрова отчете дейността на всички дружества от съюза в Първомайска община – участието в организираните от читалищата и ОбА празници,  което съхранява и предава традицията на всяко следващо поколение. Съвместната дейност и сътрудничеството с различни държавни и общински организации. Специално внимание председателката   отдели на съдействието на кмета и общината при набавянето на средства за участие в прегледите на художествената самодейност и за поддържане на клубовете. Разказа за екскурзиите и сътрудничеството между местното дружество и организациите в Асеновград, Сопот, Смолян.Като заслуга на организацията отчете ежегодно провеждания празник на пенсионера в началото на октомври.

Кметът Ангел Папазов награди председателката за активната й дейността с почетен плакет на общината. Той й благодари за отлично организираните мероприятия и й  пожела здраве и успех в семейството и организацията.

Елена Петрова беше преизбрана за председател на Съюза на пенсионерите.  На конференцията беше избрано 11-членно ръководство и ревизионна комисия. 

Ръководството
Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини