19 °C

Ограда се срути на "Райчо Кирков"

Оградата между два имота на улица "Стефан Стамболов" (по-известна със старото си име "Райчо Кирков") падна в следствие на ремонтни дейности на ВиК. Още в началото на зимата улицата е била разкопана заради възникнала авария. Полученият ров е бил затворен с пръст и чакъл, но живеещите в близост забелязали, че при преминаване на тежкотоварни автомобили се усещат вибрации.

Собственикът на единия имот Руси Миндов, се оплака, че по къщата му също се е появила пукнатина и се опасява, че причината за това е направеният изкоп. Според него истински късмет е, че дуварът е паднал докато в съседната градина никой не е работил. „Живеещите наоколо сме готови да се вдигнем на протест, ако това не се оправи. Наблизо има няколко изкопа, а улицата е натоварена. Професионален строител съм и много добре разбирам какво се случва“ – казва пострадалият собственик.

Началникът на местното ВиК Николай Ставрев каза, че за инцидента научава от parvomai.net. Той обясни, че след ремонтни дейности е нужно технологично време, за да се слегне изсипаният чакъл и пръст. А след март месец от Пловдив се изпращат екипи, които да преасфалтират разбитите от тях участъци.  Той обясни, че ако се докаже, че причината за падналата ограда е направеният ров, собствениците може да получат и обезщетение. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Др
  друг професионал
  3 -4
  22:54, 12 мар 2013
  Виж сега, оградата е от кирпич, тежка е, а темела и е плитък. За такова срутване не е толкова важно дали се налива или не от счупени керемиди. По-решаващо може да е било, ако съседите от изток често са прекопавали градината и са подровили оградата и затова е тръгнала натам. Но огради в такова положение в града има много. Тази е можела да си пада и да се руши още сума ти време. Изкопът е създавал условия непрекъснато там да хлецкат коли и тежки камиони, което създава вибрации в почвата и неминуемо е спомогнало тази кирпичена ограда да падне по-бързо. Не можеш да сравняваш леката телена ограда с бетонов цокъл с тежката кирпичена паянтова ограда, и за да го разбереш карто за теб ще дам пример, че разликата между двете е като да брулиш зелени и узрели круши. Собственикът най-добре може да каже в какво състояние е била оградата преди изкопа и дали е била вече тръгнала да се накланя, но ако там продължат да се дрънкат коли и камиони кирпичената къща ще се поразпука доста. Затова има право да се притеснява човекът.
 • 2
  Ко
  колю фичето
  5 -5
  08:24, 13 мар 2013
  то дувар го е праил дядо ми ма я немаф време дъ гу опрая ама тугава ходяхме с царуля и булите с терлици га слянахме от букоу та ся жа ми такъват на меня дюлгерету от ко бил паннъл ам да не пикът на дувара ва
 • 3
  To
  Tony Stark
  8 0
  14:45, 14 мар 2013
  Абе да ви кажа чесно и дувара на село е увит като змия , но все още не е паднал , защото си няма "дупчица" в която колите ни да си потрошът окачването.А що се отнася до вибрациите от камионите в къщи понякога пода се тресе от тях.Дори на няколко пъти си мисля че има земетресение (говоря за същата улица).

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини