1 °C

Ограда се срути на "Райчо Кирков"

Оградата между два имота на улица "Стефан Стамболов" (по-известна със старото си име "Райчо Кирков") падна в следствие на ремонтни дейности на ВиК. Още в началото на зимата улицата е била разкопана заради възникнала авария. Полученият ров е бил затворен с пръст и чакъл, но живеещите в близост забелязали, че при преминаване на тежкотоварни автомобили се усещат вибрации.

Собственикът на единия имот Руси Миндов, се оплака, че по къщата му също се е появила пукнатина и се опасява, че причината за това е направеният изкоп. Според него истински късмет е, че дуварът е паднал докато в съседната градина никой не е работил. „Живеещите наоколо сме готови да се вдигнем на протест, ако това не се оправи. Наблизо има няколко изкопа, а улицата е натоварена. Професионален строител съм и много добре разбирам какво се случва“ – казва пострадалият собственик.

Началникът на местното ВиК Николай Ставрев каза, че за инцидента научава от parvomai.net. Той обясни, че след ремонтни дейности е нужно технологично време, за да се слегне изсипаният чакъл и пръст. А след март месец от Пловдив се изпращат екипи, които да преасфалтират разбитите от тях участъци.  Той обясни, че ако се докаже, че причината за падналата ограда е направеният ров, собствениците може да получат и обезщетение. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Др
  друг професионал
  3 -4
  22:54, 12 мар 2013
  Виж сега, оградата е от кирпич, тежка е, а темела и е плитък. За такова срутване не е толкова важно дали се налива или не от счупени керемиди. По-решаващо може да е било, ако съседите от изток често са прекопавали градината и са подровили оградата и затова е тръгнала натам. Но огради в такова положение в града има много. Тази е можела да си пада и да се руши още сума ти време. Изкопът е създавал условия непрекъснато там да хлецкат коли и тежки камиони, което създава вибрации в почвата и неминуемо е спомогнало тази кирпичена ограда да падне по-бързо. Не можеш да сравняваш леката телена ограда с бетонов цокъл с тежката кирпичена паянтова ограда, и за да го разбереш карто за теб ще дам пример, че разликата между двете е като да брулиш зелени и узрели круши. Собственикът най-добре може да каже в какво състояние е била оградата преди изкопа и дали е била вече тръгнала да се накланя, но ако там продължат да се дрънкат коли и камиони кирпичената къща ще се поразпука доста. Затова има право да се притеснява човекът.
 • 2
  Ко
  колю фичето
  5 -5
  08:24, 13 мар 2013
  то дувар го е праил дядо ми ма я немаф време дъ гу опрая ама тугава ходяхме с царуля и булите с терлици га слянахме от букоу та ся жа ми такъват на меня дюлгерету от ко бил паннъл ам да не пикът на дувара ва
 • 3
  To
  Tony Stark
  8 0
  14:45, 14 мар 2013
  Абе да ви кажа чесно и дувара на село е увит като змия , но все още не е паднал , защото си няма "дупчица" в която колите ни да си потрошът окачването.А що се отнася до вибрациите от камионите в къщи понякога пода се тресе от тях.Дори на няколко пъти си мисля че има земетресение (говоря за същата улица).

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
27 яну 2021
Последни новини