Ограда се срути на "Райчо Кирков"

Оградата между два имота на улица "Стефан Стамболов" (по-известна със старото си име "Райчо Кирков") падна в следствие на ремонтни дейности на ВиК. Още в началото на зимата улицата е била разкопана заради възникнала авария. Полученият ров е бил затворен с пръст и чакъл, но живеещите в близост забелязали, че при преминаване на тежкотоварни автомобили се усещат вибрации.

Собственикът на единия имот Руси Миндов, се оплака, че по къщата му също се е появила пукнатина и се опасява, че причината за това е направеният изкоп. Според него истински късмет е, че дуварът е паднал докато в съседната градина никой не е работил. „Живеещите наоколо сме готови да се вдигнем на протест, ако това не се оправи. Наблизо има няколко изкопа, а улицата е натоварена. Професионален строител съм и много добре разбирам какво се случва“ – казва пострадалият собственик.

Началникът на местното ВиК Николай Ставрев каза, че за инцидента научава от parvomai.net. Той обясни, че след ремонтни дейности е нужно технологично време, за да се слегне изсипаният чакъл и пръст. А след март месец от Пловдив се изпращат екипи, които да преасфалтират разбитите от тях участъци.  Той обясни, че ако се докаже, че причината за падналата ограда е направеният ров, собствениците може да получат и обезщетение. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Др
    друг професионал
    3 -4
    22:54, 12 мар 2013
    Виж сега, оградата е от кирпич, тежка е, а темела и е плитък. За такова срутване не е толкова важно дали се налива или не от счупени керемиди. По-решаващо може да е било, ако съседите от изток често са прекопавали градината и са подровили оградата и затова е тръгнала натам. Но огради в такова положение в града има много. Тази е можела да си пада и да се руши още сума ти време. Изкопът е създавал условия непрекъснато там да хлецкат коли и тежки камиони, което създава вибрации в почвата и неминуемо е спомогнало тази кирпичена ограда да падне по-бързо. Не можеш да сравняваш леката телена ограда с бетонов цокъл с тежката кирпичена паянтова ограда, и за да го разбереш карто за теб ще дам пример, че разликата между двете е като да брулиш зелени и узрели круши. Собственикът най-добре може да каже в какво състояние е била оградата преди изкопа и дали е била вече тръгнала да се накланя, но ако там продължат да се дрънкат коли и камиони кирпичената къща ще се поразпука доста. Затова има право да се притеснява човекът.
  • 2
    Ко
    колю фичето
    5 -5
    08:24, 13 мар 2013
    то дувар го е праил дядо ми ма я немаф време дъ гу опрая ама тугава ходяхме с царуля и булите с терлици га слянахме от букоу та ся жа ми такъват на меня дюлгерету от ко бил паннъл ам да не пикът на дувара ва
  • 3
    To
    Tony Stark
    8 0
    14:45, 14 мар 2013
    Абе да ви кажа чесно и дувара на село е увит като змия , но все още не е паднал , защото си няма "дупчица" в която колите ни да си потрошът окачването.А що се отнася до вибрациите от камионите в къщи понякога пода се тресе от тях.Дори на няколко пъти си мисля че има земетресение (говоря за същата улица).
Последни новини