13 °C

Ограда се срути на "Райчо Кирков"

Оградата между два имота на улица "Стефан Стамболов" (по-известна със старото си име "Райчо Кирков") падна в следствие на ремонтни дейности на ВиК. Още в началото на зимата улицата е била разкопана заради възникнала авария. Полученият ров е бил затворен с пръст и чакъл, но живеещите в близост забелязали, че при преминаване на тежкотоварни автомобили се усещат вибрации.

Собственикът на единия имот Руси Миндов, се оплака, че по къщата му също се е появила пукнатина и се опасява, че причината за това е направеният изкоп. Според него истински късмет е, че дуварът е паднал докато в съседната градина никой не е работил. „Живеещите наоколо сме готови да се вдигнем на протест, ако това не се оправи. Наблизо има няколко изкопа, а улицата е натоварена. Професионален строител съм и много добре разбирам какво се случва“ – казва пострадалият собственик.

Началникът на местното ВиК Николай Ставрев каза, че за инцидента научава от parvomai.net. Той обясни, че след ремонтни дейности е нужно технологично време, за да се слегне изсипаният чакъл и пръст. А след март месец от Пловдив се изпращат екипи, които да преасфалтират разбитите от тях участъци.  Той обясни, че ако се докаже, че причината за падналата ограда е направеният ров, собствениците може да получат и обезщетение. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Др
  друг професионал
  3 -4
  22:54, 12 мар 2013
  Виж сега, оградата е от кирпич, тежка е, а темела и е плитък. За такова срутване не е толкова важно дали се налива или не от счупени керемиди. По-решаващо може да е било, ако съседите от изток често са прекопавали градината и са подровили оградата и затова е тръгнала натам. Но огради в такова положение в града има много. Тази е можела да си пада и да се руши още сума ти време. Изкопът е създавал условия непрекъснато там да хлецкат коли и тежки камиони, което създава вибрации в почвата и неминуемо е спомогнало тази кирпичена ограда да падне по-бързо. Не можеш да сравняваш леката телена ограда с бетонов цокъл с тежката кирпичена паянтова ограда, и за да го разбереш карто за теб ще дам пример, че разликата между двете е като да брулиш зелени и узрели круши. Собственикът най-добре може да каже в какво състояние е била оградата преди изкопа и дали е била вече тръгнала да се накланя, но ако там продължат да се дрънкат коли и камиони кирпичената къща ще се поразпука доста. Затова има право да се притеснява човекът.
 • 2
  Ко
  колю фичето
  5 -5
  08:24, 13 мар 2013
  то дувар го е праил дядо ми ма я немаф време дъ гу опрая ама тугава ходяхме с царуля и булите с терлици га слянахме от букоу та ся жа ми такъват на меня дюлгерету от ко бил паннъл ам да не пикът на дувара ва
 • 3
  To
  Tony Stark
  8 0
  14:45, 14 мар 2013
  Абе да ви кажа чесно и дувара на село е увит като змия , но все още не е паднал , защото си няма "дупчица" в която колите ни да си потрошът окачването.А що се отнася до вибрациите от камионите в къщи понякога пода се тресе от тях.Дори на няколко пъти си мисля че има земетресение (говоря за същата улица).

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини