7 °C

Ограда се срути на "Райчо Кирков"

Оградата между два имота на улица "Стефан Стамболов" (по-известна със старото си име "Райчо Кирков") падна в следствие на ремонтни дейности на ВиК. Още в началото на зимата улицата е била разкопана заради възникнала авария. Полученият ров е бил затворен с пръст и чакъл, но живеещите в близост забелязали, че при преминаване на тежкотоварни автомобили се усещат вибрации.

Собственикът на единия имот Руси Миндов, се оплака, че по къщата му също се е появила пукнатина и се опасява, че причината за това е направеният изкоп. Според него истински късмет е, че дуварът е паднал докато в съседната градина никой не е работил. „Живеещите наоколо сме готови да се вдигнем на протест, ако това не се оправи. Наблизо има няколко изкопа, а улицата е натоварена. Професионален строител съм и много добре разбирам какво се случва“ – казва пострадалият собственик.

Началникът на местното ВиК Николай Ставрев каза, че за инцидента научава от parvomai.net. Той обясни, че след ремонтни дейности е нужно технологично време, за да се слегне изсипаният чакъл и пръст. А след март месец от Пловдив се изпращат екипи, които да преасфалтират разбитите от тях участъци.  Той обясни, че ако се докаже, че причината за падналата ограда е направеният ров, собствениците може да получат и обезщетение. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Др
  друг професионал
  3 -4
  22:54, 12 мар 2013
  Виж сега, оградата е от кирпич, тежка е, а темела и е плитък. За такова срутване не е толкова важно дали се налива или не от счупени керемиди. По-решаващо може да е било, ако съседите от изток често са прекопавали градината и са подровили оградата и затова е тръгнала натам. Но огради в такова положение в града има много. Тази е можела да си пада и да се руши още сума ти време. Изкопът е създавал условия непрекъснато там да хлецкат коли и тежки камиони, което създава вибрации в почвата и неминуемо е спомогнало тази кирпичена ограда да падне по-бързо. Не можеш да сравняваш леката телена ограда с бетонов цокъл с тежката кирпичена паянтова ограда, и за да го разбереш карто за теб ще дам пример, че разликата между двете е като да брулиш зелени и узрели круши. Собственикът най-добре може да каже в какво състояние е била оградата преди изкопа и дали е била вече тръгнала да се накланя, но ако там продължат да се дрънкат коли и камиони кирпичената къща ще се поразпука доста. Затова има право да се притеснява човекът.
 • 2
  Ко
  колю фичето
  5 -5
  08:24, 13 мар 2013
  то дувар го е праил дядо ми ма я немаф време дъ гу опрая ама тугава ходяхме с царуля и булите с терлици га слянахме от букоу та ся жа ми такъват на меня дюлгерету от ко бил паннъл ам да не пикът на дувара ва
 • 3
  To
  Tony Stark
  8 0
  14:45, 14 мар 2013
  Абе да ви кажа чесно и дувара на село е увит като змия , но все още не е паднал , защото си няма "дупчица" в която колите ни да си потрошът окачването.А що се отнася до вибрациите от камионите в къщи понякога пода се тресе от тях.Дори на няколко пъти си мисля че има земетресение (говоря за същата улица).

Хороскоп за 05.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес е възможно да попаднете на някои идеи, за което ще ви помогнат верни приятели. Не мислете че амбициите ви са неизпълними, възможно е дори резултатите да надхвърлят очакванията ви. Необходима е повече упоритост от ваша страна, а не да се отказвате при първата трудност.
05 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Уморени сте от трудовата си седмица и домашната атмосфера ще се окаже най-добрия избор. Близките ви няма да ви притесняват, бихте могли да се отпуснете. Телефонно обаждане ще повиши очакванията ви, ще ви направи ведри и общителни. Хобито ви ще върне позабравени емоции и с носталгия ще го подновите отново.
05 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Разграничавайки служебните взаимоотношения от личните, си запазвате свободата и авторитета. Ще проявите коректност и залагайки на принципите си, ще ги следвате без колебания. Компромисите също са част от играта, стига да бъдат спазвани правилата. Ще има и какво да ви радва: любов, пари и популярност.
05 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Действайте решително и със замах. Не позволявайте на случайни хора да ви губят времето с ненужни съвети. Ще поставите на мястото всеки детайл и ще сглобите мозайката. Едно силно присъствие до вас ще ви подейства тонизиращо и ще внесе нови перспективи в интимният ви живот.
05 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Около вас ще бъде шумно и е възможно това да ви създаде умора и напрежение. Задълженията ви ще са не по-малко натоварващи, но ще се справите. Всичко е във вашите възможности. Добре е да намерите време и за отмора, и за всичките неща, които ви карат да се чувствате добре.
05 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
За повечето от вас този ден ще бъде посветен на дома и семейството. Радвате се че имате възможност да оставите професионалните си дела настрана и да се заемете с неща, които касаят най-близките ви хора. Конкретни идеи, свързани с дома ще ангажират вниманието на творческите натури. Ваш приятел има нужда от съвет, затова не пренебрегвайте оплакванията му.
05 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес си кажете, че и вие сте човек, имащ нужда от почивка и повече удоволствия. И това е така. Направете нещо специално за себе си, поглезете се. Харесвани сте и това ще внася допълнително настроение вечерта, в компанията на приятели. Забавленията ще ви освободят от напрежението и с нови сили ще се реализирате.
05 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Мислете положително и потискайте притесненията си. Животът ви може да стане по-хубав, стига да се освободите от инерцията, която ви владее и потърсите нови начини за развитие. Любим човек ще ви зареди с хубави емоции, ако му позволите. Ще ви обхване лекота и усещане за нещо приятно.
05 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
05 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посетете някои тихо и приятно място, където да си починете и да съберете мислите си. Имате умения, с които приобщавате бързо околните, но е добре и да ги задържите по-дълго в обкръжението си. Дарбата ви да говорите убедително я допълнете с коректност и вежливост. Това ще ви гарантира повече добри контакти.
05 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро настроение и отлична форма ще се чувстват повечето от вас. Много от контактите, които имате днес ще са полезни за бъдещите ви професионални изяви. Не допускате изненади. Напълно владеете положението и добрите резултати няма да закъснеят. Вървите уверено и смело напред.
05 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С усмивка и премерени жестове се отнесете към съветите на онези, които открито се грижат за вашето добруване. Движението е начин на съществуване, предстои да го осмислите за себе си. Заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Благоприятно развитие на здравословен проблем.
05 апр 2020
Последни новини