6 °C

Кметът на Православен строи игрище, изпълнява предизборни обещания

Кметът Веселин Недев

„Това ще бъде стадионът" – казва кметът на Православен Веселин Недев и сочи заравнен участък в най- горни край на селото - Имаме субсидия от 3000 лв за местния отбор, но тя е за да си плащаме за участие в първенството. За друго пари нямаме“. Стадионът е едно от предизборните му обещания и сега прави всичко възможно, за да го изпълни. Местните футболисти тренират в Бяла река. От общината нямат пари, но поне са изпратили техника да заравни терена и са им дали борчета за ограждането му. Набити са колове за ограда, а кметът е купил мрежа с лични средства. Надява се наесен да „прережат лентичката“.

Преди да подхване футболното игрище, Недев е изпълнил и други свои обещания. Затворил е дупките в двора на бившата детска градина. Децата често се събират да играят там и е имало опасност някои от тях да пропаднат. Сега селото свети – поправени са стълбове и са сменени крушки. През есента със средствата и труда на местните е обновена автобусната спирка, а с помощта на общината е и остъклена. Сега тя е красива, има затворено помещение, в което са поставили маса, пейка, а в студените дни гори и печка. През последните години селото е живнало. То е с най- голям прираст в общината, след Воден. Има много пътуващи ученици и спирката е важно място, на което децата се събират. А в топлото време и възрастни сядат на пейките за табла.

Заедно с настъпването на пролетта е започнало почистване на улиците. Кметът иска за Великден селото да е красиво. Ако не се намери асфалт, ще търси начин да запълни с бетон зейналите през зимата дупки по пътя. А съвсем скоро ще бъдат готови и табелите, които ще бъдат поставени на влизане в Православен. Пари за нови няма, та са намерили стари, които ще бъдат пребоядисани.

„Свикнал съм да работя за кауза – споделя кметът- пък ако ще и да съм на загуба“. Разбира, че пари няма, но е доволен, че кметът на общината винаги намира начин да помогне.

Теодора Кирякова

Това ще бъде стадионът
Спирката преди
... и сега
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021

Случаен виц

Последни новини