Кметът на Православен строи игрище, изпълнява предизборни обещания

Кметът Веселин Недев

„Това ще бъде стадионът" – казва кметът на Православен Веселин Недев и сочи заравнен участък в най- горни край на селото - Имаме субсидия от 3000 лв за местния отбор, но тя е за да си плащаме за участие в първенството. За друго пари нямаме“. Стадионът е едно от предизборните му обещания и сега прави всичко възможно, за да го изпълни. Местните футболисти тренират в Бяла река. От общината нямат пари, но поне са изпратили техника да заравни терена и са им дали борчета за ограждането му. Набити са колове за ограда, а кметът е купил мрежа с лични средства. Надява се наесен да „прережат лентичката“.

Преди да подхване футболното игрище, Недев е изпълнил и други свои обещания. Затворил е дупките в двора на бившата детска градина. Децата често се събират да играят там и е имало опасност някои от тях да пропаднат. Сега селото свети – поправени са стълбове и са сменени крушки. През есента със средствата и труда на местните е обновена автобусната спирка, а с помощта на общината е и остъклена. Сега тя е красива, има затворено помещение, в което са поставили маса, пейка, а в студените дни гори и печка. През последните години селото е живнало. То е с най- голям прираст в общината, след Воден. Има много пътуващи ученици и спирката е важно място, на което децата се събират. А в топлото време и възрастни сядат на пейките за табла.

Заедно с настъпването на пролетта е започнало почистване на улиците. Кметът иска за Великден селото да е красиво. Ако не се намери асфалт, ще търси начин да запълни с бетон зейналите през зимата дупки по пътя. А съвсем скоро ще бъдат готови и табелите, които ще бъдат поставени на влизане в Православен. Пари за нови няма, та са намерили стари, които ще бъдат пребоядисани.

„Свикнал съм да работя за кауза – споделя кметът- пък ако ще и да съм на загуба“. Разбира, че пари няма, но е доволен, че кметът на общината винаги намира начин да помогне.

Теодора Кирякова

Това ще бъде стадионът
Спирката преди
... и сега
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини