Назначават безработни да помагат на болни

31 безработни ще бъдат назначени за една година в новоразкритото „Звено за услуги в домашна среда” към Домашен социален патронаж – Първомай. Това стана възможност след като на 1 февруари стартира проект „Подкрепа за независимост”. В рамките на проекта ще бъдат назначени 26човека на длъжността „Домашен санитар”; 4 човека на длъжността „Специалист в социална услуга” и 1 човек на длъжността „Технически сътрудник” към Звеното. Изискването към тях е да са в активна възраст и да са безработни.

От утре – 5 февруари - стартира набирането на кандидати. Заявленията са по образец и се подават в стая 212 в Общинска администрация. Крайният срок за подаването им е 29 март 2013г. След класирането, одобрените кандидати, ще преминат през курс на обучение през месец април. Назначените служители ще се грижат за до 70 човека с доказана невъзможност за самообслужване.

Също от утре стартира и събирането на документи от кандидати за потребители на услугата, но то ще продължи до 31.01.2014 г. включително, защото класирането им ще се актуализира периодично, според броя на постъпилите заявления, по време на изпълнение на проекта. Документи се подават отново в ст. 212, ет. 2 в сградата на Общинска Администрация –Първомай. Първото класиране на потребителите ще се извърши от служители на Дирекция „Социално подпомагане” – Първомай през първата половина на месец април 2013г.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини