22 °C

Турски бизнесмени налазиха Първомай

Бизнесменът Озер Каралар от Турция посети Първомай и се срещна с кмета на общината Ангел Папазов. Целта на поредната визитата беше  градоначалникът да препоръча мандра, която би произвеждала качествен кашкавал с марката на турската фирма. Г-н Каралар разчита на доблестта на местните производители – според него, ако един бизнесмен  знае,че е препоръчан от кмета, няма да си позволи да разваля продукцията си и да пести от качеството на материалите.  Или както уточни – търси гарантирано качество, доверено лице и сериозен партньор. На срещата присъстваха и други двама представители на „Каралар  Ширкетлер Грубу“ -  Сердар Йенер и Ясин Йенер. В превода помагаше воденският кмет Мухамед Абед, а към групата се присъедини и зам.кметът Николай Митков.

Три мандри от общината са проявили интерес към предложението за сътрудничество. С продуктите на „Шипка 99“ господата се запознаха задочно. Собственикът на производството на кашкавал в Брягово отсъстваше и обеща да представи продукцията в края на януари. Гостите посетиха фирмения магазин на „Елит“, където имаха възможност да пипнат, опитат и разучат почти всички млечни продукти. Запознаването за сега е в началната си точка и все още не са направени конкретни предложения за количество и цени.

В хода на разговорите стана дума и за фирмата, която в момента подготвя сделка за закупуване на земята и сградите на ADF. Отзивите на гостите бяха, че това е един от най-добрите производители на какаови продукти в Турция.Стабилна е, има история, а продукцията й е с гарантирано качество.  Кметът сподели, че очаква след приключването на сделката собственикът да представи производството си, намеренията и очаквания брой работни места, които ще бъдат разкрити. Това, което със сигурност се знае, че продуктите на шоколадовата фабрика  не се предлагат в търговската мрежа,а в специални фирмени магазини – кафетерии, а за продукцията си изкупува какаото на почти всички производители в Турция.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Фа
  Фатмагюл
  22 -1
  20:35, 11 яну 2013
  Той Даци вече бил препоръчал на турските инвеститори какви максимални заплати е желателно да дават, че да не му се налага и на него да вдига заплати...
 • 2
  Дя
  дядо ви Мъдьо
  25 -4
  21:04, 11 яну 2013
  Ако АДФ го купят турците първото нещо е да развеят тяхния полумесц на високи пилони да се знае че турчин ще командва там,а второто по страшно че на неговата си земя ще издигне миниум 50 метрова джамия с минаре на която денем и нощем ще се носят проповеди от супер мощни уредби да се чуват в цялата община.
  Всички работници ще са ГЕУРИ и ще се кланят до земята за жълти стотинки........

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини