10 °C

Турски бизнесмени налазиха Първомай

Бизнесменът Озер Каралар от Турция посети Първомай и се срещна с кмета на общината Ангел Папазов. Целта на поредната визитата беше  градоначалникът да препоръча мандра, която би произвеждала качествен кашкавал с марката на турската фирма. Г-н Каралар разчита на доблестта на местните производители – според него, ако един бизнесмен  знае,че е препоръчан от кмета, няма да си позволи да разваля продукцията си и да пести от качеството на материалите.  Или както уточни – търси гарантирано качество, доверено лице и сериозен партньор. На срещата присъстваха и други двама представители на „Каралар  Ширкетлер Грубу“ -  Сердар Йенер и Ясин Йенер. В превода помагаше воденският кмет Мухамед Абед, а към групата се присъедини и зам.кметът Николай Митков.

Три мандри от общината са проявили интерес към предложението за сътрудничество. С продуктите на „Шипка 99“ господата се запознаха задочно. Собственикът на производството на кашкавал в Брягово отсъстваше и обеща да представи продукцията в края на януари. Гостите посетиха фирмения магазин на „Елит“, където имаха възможност да пипнат, опитат и разучат почти всички млечни продукти. Запознаването за сега е в началната си точка и все още не са направени конкретни предложения за количество и цени.

В хода на разговорите стана дума и за фирмата, която в момента подготвя сделка за закупуване на земята и сградите на ADF. Отзивите на гостите бяха, че това е един от най-добрите производители на какаови продукти в Турция.Стабилна е, има история, а продукцията й е с гарантирано качество.  Кметът сподели, че очаква след приключването на сделката собственикът да представи производството си, намеренията и очаквания брой работни места, които ще бъдат разкрити. Това, което със сигурност се знае, че продуктите на шоколадовата фабрика  не се предлагат в търговската мрежа,а в специални фирмени магазини – кафетерии, а за продукцията си изкупува какаото на почти всички производители в Турция.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Фа
  Фатмагюл
  22 -1
  20:35, 11 яну 2013
  Той Даци вече бил препоръчал на турските инвеститори какви максимални заплати е желателно да дават, че да не му се налага и на него да вдига заплати...
 • 2
  Дя
  дядо ви Мъдьо
  25 -4
  21:04, 11 яну 2013
  Ако АДФ го купят турците първото нещо е да развеят тяхния полумесц на високи пилони да се знае че турчин ще командва там,а второто по страшно че на неговата си земя ще издигне миниум 50 метрова джамия с минаре на която денем и нощем ще се носят проповеди от супер мощни уредби да се чуват в цялата община.
  Всички работници ще са ГЕУРИ и ще се кланят до земята за жълти стотинки........

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини