Стефан Терзиев се окичи с бронз на турнир по бадминтон

Стефан Терзиев

Стефан Терзиев грабна бронза на проведения в събота в  Пловдив Втори национален турнир по бадминтон „Ген. Людмил Фандъков“. В напрегната борба, той загуби само срещата за финал. Освен него, в надпреварата от Първомай се включиха още Делян Стоянов и Никола Колев, достигнали съответно до четвърт и осминафиналите между 32 състезатели и 8-годишната Михаела Чепишева. Всички те са състезатели на клуб „Атлет“ и тренират под ръководството на Красимир Кръстев.

Турнирът е за деца до 11 годишна възраст. Организатори на състезанието са Българската федерация по бадминтон и Спортен клуб по бадминтон Тракия (Пд). Проявата се състоя със съдействието на областния управител Здравко Димитров – Зико и ПУ „Паисий Хилендарски”. С провеждането на турнира се отбелязаха 45 години от Първия организиран междуградски турнир по бадминтон в България, проведен на 23-24 декември 1967 г. в Пловдив, на същото място където се надпреварваха децата и сега - зала „Академик”. Ген. Людмил Фандъков е бил сред първите бадминтонисти, взели участие тогава. Тази година се състезаваха деца от 13 клуба от Габрово, Козлодуй, Русе, Стара Загора, Хасково, Бургас, Пазарджик, Севлиево, София, Брезово, Първомай и домакина Пловдив.

Турнирът е индивидуален, на схеми от 32-ма участника, поотделно за момчета и момичета. А състезателите са били подредени според класирането им в държавното лично първенство за 2012 година. Игра се на пълно елиминиране, а победителите получиха купи, флагчета и грамоти, в присъствието на областният управител Здравко Димитров и шефът на Българската федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян. За всички участници в турнира имаше възпоменателни медали.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини