9 °C

Стефан Терзиев се окичи с бронз на турнир по бадминтон

Стефан Терзиев

Стефан Терзиев грабна бронза на проведения в събота в  Пловдив Втори национален турнир по бадминтон „Ген. Людмил Фандъков“. В напрегната борба, той загуби само срещата за финал. Освен него, в надпреварата от Първомай се включиха още Делян Стоянов и Никола Колев, достигнали съответно до четвърт и осминафиналите между 32 състезатели и 8-годишната Михаела Чепишева. Всички те са състезатели на клуб „Атлет“ и тренират под ръководството на Красимир Кръстев.

Турнирът е за деца до 11 годишна възраст. Организатори на състезанието са Българската федерация по бадминтон и Спортен клуб по бадминтон Тракия (Пд). Проявата се състоя със съдействието на областния управител Здравко Димитров – Зико и ПУ „Паисий Хилендарски”. С провеждането на турнира се отбелязаха 45 години от Първия организиран междуградски турнир по бадминтон в България, проведен на 23-24 декември 1967 г. в Пловдив, на същото място където се надпреварваха децата и сега - зала „Академик”. Ген. Людмил Фандъков е бил сред първите бадминтонисти, взели участие тогава. Тази година се състезаваха деца от 13 клуба от Габрово, Козлодуй, Русе, Стара Загора, Хасково, Бургас, Пазарджик, Севлиево, София, Брезово, Първомай и домакина Пловдив.

Турнирът е индивидуален, на схеми от 32-ма участника, поотделно за момчета и момичета. А състезателите са били подредени според класирането им в държавното лично първенство за 2012 година. Игра се на пълно елиминиране, а победителите получиха купи, флагчета и грамоти, в присъствието на областният управител Здравко Димитров и шефът на Българската федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян. За всички участници в турнира имаше възпоменателни медали.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
03 апр 2020
Последни новини