Много знаци - нерегулирано кръстовище на "Спартак" и "Смирненски"

Поглед от автомобил движещ се по "Смирненски" и завиващ надясно по "Спартак"

Кръстовището на улиците „Христо Смирненски“ и „Спартак“ е лошо маркирано и опасно за преминаващите автомобили. Това е поредният пример за много и ненужно струпани знаци според д-р Симеонова, която сподели, че е обърнала внимание на няколко институции, че регулирането е объркващо. Отговор не е получила отникъде.

Точката, в която е възможно да се случат инциденти е при пресичането на движението на автомобили, които се движат по улица „Спартак“ в посока от север на юг и завиващите от „Смирненски“ към линията. И двата потока се оказват с предимство.  Идващите от ул. "Бузлуджа" имат знак преди кръстовището, който ги уверява, че са на път с предимство. Достигайки до мястото където пресичат „Смирненски“ нямат знаци, но виждат, че  вдясно и вляво от тях движението е регулирано със знаците „Стоп“ и „Пресичане на път с предимство“, подминавайки кръстовището те достигат до мястото където в „Спартак“  се включват отдясно автомобилите, идващи по улица „Смирненски“.  И така, движещите се по „Спартак“ приемат, че са на пътя с предимство.  Преди отбивката за десен завой обаче, на улица „Смирненски“ също стои табела, показваща, че шофьорите се движат по път с предимство, който продължава надясно, т.е. те също приемат, че трябва да преминат преди другите. Тази табела отсъства като информация за  шофьорите, движещи се по „Спартак“.

 Кръстовището се регулира с 6 знака, но инциденти има. Според очевидци последният е от преди ден. До сега няма сериозно пострадали, но трябва ли да се случи нещо страшно, за да се вземат мерки. Редно е да се реши коя от двете улици ще е с предимство и това да се обозначи с подходящи знаци.

Теодора Кирякова

Поглед от движещ се по "Спартак" на юг

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини