Три места на съветници останаха празни на сесията

Три места на общински съветници останаха празни на вчерашната сесия. Две от тях на отсъстващите Митко Хубинов и Добрин Кръстев, а третото на заместник – председателя. На неговото място седеше табелката с името на Красимира Александрова. Поставихме въпроса за това, че по Правилник трябва да има такава длъжност. Председателят на правната комисия Светозар Славчев каза, че след като не е взимано решение за отпадане, би следвало да има заместник-председател. Според председателя на ОбС Дечко Петков: „След като табелката с името на Красимира Александрова е на мястото на заместник - председателя, а то е празно - значи някой просто не си изпълнява задълженията“.  Не успяхме да зададем въпроса и на самата госпожа Александрова. Тя остана по време на сесията до съпартийците си.

За Митко Хубинов стана ясно, че отсъствието му е заради проверка от ДАНС.  Започнала в 14 и продължила малко след 16 часа, акцията остави съмнения за показност. Ако не друго, живеещите наблизо са станали свидетели на непознато зрелище.  Сведения за акцията няма публикувани в бюлетините на МВР.

Отсъстващ от сесията беше и кметът на общината Ангел Папазов. На сесията трябваше да се променят две решения върнати от Областния управител. Общинските съветници от ГЕРБ не подкрепиха дневния ред и гласуваха против  направените поправки. Д-р Катя Попова обоснова  тяхното решение с факта, че това е можело да стане още на редовната сесия, в края на септември.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини