Демонстрация на селскостопанска техника събра очите на земеделци

Демонстрация на селскостопанска техника събра земеделски производители наедно място – на полето срещу градския стадион. Земеделската кооперация“Единство 99“ с управител Игнат Панайотов предостави земята си, за да бъдат показани машини от висок клас – трактори, култиватори, плугове, сеялки.  В помощ на събитието беше и община Първомай. Фаворит на зрителите станаха гумено-верижните трактори. За тях е характерно, че са  много икономични – при различните типове обработки се постига много нисък разход на гориво. За пръв път беше представен мултикултиватор от нов клас.  Беше демонстрирана и самоходна пръскачка,подходяща и за пресечени и неравни терени.

Подготвено и проведено по западен образец, изложението събра дребните производители и управители на мощни селскостопански фирми и кооперации. Част от присъстващите коментираха, че предлаганите трактори са непосилно скъпи за тях, но е радост за окото да наблюдават  работата на мощните машини. Зевзеци питах дали не искат да направят демонстрация на техните по- малки ниви. Бира и мезета, осигурени от организаторите, направиха събитието  истински празник- място за срещи и обмяна на опит и мнения. Управител на кооперация се похвали, че е отглеждал култури върху земя, която две години по- рано е обработвана с тези машини и почвата още е достатъчно пръхкава и хубава.

Демонстрационният екип се беше постарал всички да научат това, което ги интересува. На щанд се раздаваха проспекти с информация за показаното и за фирмите – производители и вносителя им в България. Беше дадена възможност на гостите да се запознаят отблизо с демонстрираната техника, а тежките машини показваха възможностите си под звуците на тежък метъл и хард рок.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини