Депутати и съветници нищиха дълбокизворски проблеми

Да се задейства общински съвет и да бъде разгледа докладна за предоставяне на 20 дка общинска земя за строителство на домове на роми от Дълбок извор обещаха общински съветници от групите на БСП и „Промяна с Митко Хубинов“ на среща със селскостопански производители от селото. Това беше само един от големите проблеми поставени от присъстващите. Земеделци и  фермери имаха възможност да разискват неволите си с двама депутати от „Коалиция за България“ – Петър Мутафчиев и Спас Панчев.През последните седмици народните представители проявяват активност във връзка с новия Закон за декларирането на земеделските земи. Те разясниха на притеснените собственици, че са постигнали отсрочка за времето за регистрация  и документи ще се приемат в поземлена комисия до края на седмицата.

В качеството си на председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Спас Панчев пое ангажимент проблемите на местните фермери да бъдат поставени на изнесеното в Сливен заседание на комисията по селско стопанство към Министерски съвет.   Боряна Бърборска поиска да знае какво става с обещанието на министър Найденов на всяка крава да бъдат отпуснати 10 дка земя и обеща лично да присъства на заседанието в Сливен. Другите притеснения на фермерите бяха свързани със замърсяването на реката, раздаването на пасбищата и мерите за други цели, оземляването на безимотните и т.н.  

По въпроса за правото на строеж, депутатите дадоха думата на общинските съветници. Според кмета на селото Янко Петров, докладна за това има внесена още през 2009 година. До сега с този проблем са се справили във Виница. Светозар Славчев, подкрепен от колегите си Маргарита Давчева, Митко Хубинов и Николай Митков пое ангажимент да бъде разгледан въпросът от неговата правна и финансова гледна точка. Да се намерят средства и по най- бързия начин да бъде решен.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини