Левски да наблюдава работещите в общината иска националист

Това е мястото, където трябва да стои Левски, според Радич Стоянов

Да бъде изграден паметник на Левски предлага Радич Стоянов от Бяла река.Бивш военен, националист по съзнание, пенсионерът се е заел с това народно дело, защото на празниците свързани с Левски, няма къде да постави едно цвете. На 18 юли в Карлово всички, които идват казват, че първо са минали през паметна на Левски в тяхното населено място – споделя той – само в Първомай няма как да отбележим този ден.

Радич (ударението е на и) вече е избрал място, но предстои първо да бъде внесено предложение в Общински съвет и там да се реши – може ли Левски да наблюдава работещите за народа от постамента, който сега е празен в центъра на града. Ако не там – да изберат друго място, на да е хубаво и отдалече да се вижда. Почитателят на Левски вече е проучил въпроса и с изработването на паметника.Говорил е с директора на Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино – Стефан Стефанов. Той е обещал учениците да изваят паметник за 2000 лв. Видял е и подобен, направен в училището, който сега е поставен в  село Шиеково. За транспорт ще трябват още около 500лв, прави сметка белореченецът. Не са малко пари 2500лв пресмята той, но ако всеки българин даде по 1-2 лева, сумата бързо ще се събере. И е готов да постави началото с първите 100лв от него. Според Радич Стефанов е достатъчно да се разчуе. За да е по-лесно, предлага парите да ги събира адв. Стефан Янчев – работи на центъра, всеки лесно може да го намери. Иска само дарителите да си оставят телефон и име, че ако се разтури работата, да си върнат парите на хората.

Навсякъде трябва да има паметник на Левски – във всеки град и във всяко село. В общината работят богати хора – да отделят по някой лев и на 18 юли да има къде се положи цвете за Апостола – това е мечтата на един българин, националист- Радич Стоянов.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини