Пускат асансьорите до края на септември... пак

Както ни обещаха преди година, до края на месец септември е напълно вероятно да заработят асансьорите в новия подлез на гарата. Вярно е, че тогава началникът на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев не уточни за коя година става въпрос и всички ние очаквахме това да се случи още преди изборите през октомври 2011.

В края на месец юни, комисия от ДНСК, преглеждаща съоръженията по реконструираната линия Пловдив – Свиленград, издаде акт 16 въпреки, че асансьорите бездействаха. Председателят на комисията инж.Бонка Вачкова обясни, че подемните устройства работят и са изправни, но не се експлоатират само защото няма избрана фирма, която да ги поддържа. Тя беше изумена когато разбра, че градът е разделен на две и че инвалиди и възрастни хора на практика са осъдени да живеят само от едната страна на линията.

 Преди дни, почти три месеца по-късно, се появиха работници, които оглеждаха асансьорите. От тях разбрахме, че са от фирма, чиято оферта е спечелила поръчката да се поддържат асансьорите по цялата линия. Те не можаха да потвърдят със сигурност точно кога ще тръгнат съоръженията. Според думите им, напълно възможно е това да стане до края на месеца, очаква се да мине и вътрешна проверка от НКЖИ. От пресцентъра на НКЖИ казаха, че официална информация не могат да ни дадат, защото отговорният фактор не е в България.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини