Само Вътрешно с нов шеф след конкурс

След проведения конкурс за началници на отделения и главна сестра в МБАЛ – Първомай, единствената промяна е във „Вътрешно отделение“. От явилите се двама кандидати, д-р Атанаска Иванова е спечелила мястото за сметка на досегашният шеф – д-р Мария Павлова. Комисия с председател д-р Балахуров от РЗИ – Пловдив, е преценила, че тя ще се справя по-добре със задълженията на началник в отделението. Членове на комисията са били още председателя на ПК по здравеопазване в ОбС – д-р Катя Попова, доц.д-р Радост Асенова от Факултета за обществено здраве от МУ, Марияна Димитрова и адв. Жанет Запрянова.

За другите отделения кандидати или не е имало, или са се явили само по един желаещ да заеме поста. Д-р Евгени Попов остава началник на Хирургично отделение; д-р Марияна Кръстева  на Неврологично отделение; д-р Даниела Кичекова  на Детско отделение; д-р Добрин Кръстев на АГО. Единствен е бил и кандидатът и за главна сестра. Изпълняващата временно тази длъжност,  Галя Аврамова, е заела  овакантеното преди няколко месеца място.

Управителят на болницата д-р Иван Маджаров заяви, че когато един професионалист замества друг на даден пост, от това не трябва да се прави интрига - „Нормално е, случва се, никой не е роден, за да бъде началник на дадено място. Важното е всички да работим и да се грижим за основното - здравето на хората.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини