С вяра, надежда и любов откриха новата учебна година

17 септември стана двоен празник за ученици и учители –  Денят на светите Вяра Надежда и Любов съвпадна и с началото на новата учебна 2012/13 година.

13 училища и 7 детски градини посрещнаха възпитаниците си в община Първомай. С особен трепет прекрачиха училищния праг 190 първокласници. Денят се превърна в празник с много цветя, много настроение и трепет в очакване на новото начало. Навсякъде бяха посрещнати училищните знамена,  беше издигнат българския трибагреник. На много места беше отслужен и водосвет.  Гости от общината поздравиха ученици и родители,  а с песни и стихове малки и големи ученици изпратиха лятото.

Утре празникът свършва и влезлите в час отново ще се сблъскат с недостатъците на образователната система. Миналата година по това време се говореше за олекотяване на ученическите раници. Днес никой не си спомня за това и отново те са непосилно тежки.  Както всяка година и сега се говори за по-добри условия на труд за учители и ученици, но конкретни стъпки не се предприемат. Не се очертават ясно и мерките за издигане авторитета на учителя, които бе наложително да бъдат взети преди повече от 15 години. Днес учителите работят по европейски програми, стремят се да покриват европейски изисквания, откликват на европейските нужди на своите възпитаници, но в условията на стари материални бази, ненужно завишени от институциите изисквания и при заплащане далеч под европейското. Да им пожелаем здрави нерви и нестихващ ентусиазъм през новата 2012/13 година. А на учениците – нека бъдат старателни, да се стремят към високи цели и да уважават труда на хората, с които прекарват по-голямата част от деня.

Теди Кирякова

Посрещане на знамето и издиганена националния флаг в ПГСС
Първокласниците на ОУ"Св.св. Кирил и Методий"
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини