Николета и Диляна са победителите в конкурса "С песните на Стефан Филипов"

Диляна Желязкова

На втория конкурс „С песните на Стефан Филипов“  се явиха 15 изпълнители от различни възрастови групи, а първата награда при големите, завършени певци, получи Диляна Желязкова от Стара Загора.  Според Кичка Петкова - ръководител на фолклорната формация към читалище "Св.св. Кирил и Мтодий",тя е  най-дбре представилата се на тазгодишното издание. За пръв път се явява пред първомайска публика и е възпитаничка на АМТИИ – Пловдив. Очаквано във II възрастова група, победителка е Николета Маринова, ученичка в музикалната паралелка в СОУ "Любен Каравелов"- Пловдив. Николетка – както с много любов я наричат в читалището, отдавна е доказала таланта си. Тя пее наравно с възрастните и участва в концертите на певческия ансамбъл. 

Журито отново се председателстваше от академик Петко Радев, а членове бяха Кичка Петкова и преподавателката от АМТИИ Диана Иванова.

11 от участниците получиха награди. Между тях журито отличи  Димитър Калоферов като най-добър изпълнител на песен на Стефан Филипов, най- малкият участник –  10-годишната Кристина Ангелова и Ангел Ангелов, който съпровождаше изпълнението на голяма част от певците.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини