Полицията ще повишава сигурността в малки и отдалечени населени места

Вчера в областта стартира специализирана полицейска операция с участието на патрули от моторизираното звено "Сигма" и сектор "Пътна полиция". Полицейските служители са работили по охрана на обществения ред и противодействие на престъпността в малки и отдалечени населени места, вилни зони, зони за отдих и други критични райони. Освен това те са извършили контрол по спазване нормите на Закона за движение по пътищата, Закона за горите, Закона за българските лични документи, Закона за лова и опазване на дивеча, Закона за взривните вещества, огнестрелните оръжия, боеприпасите и пиротехническите изделия и др..
Задачите на екипите са да осигурят необходимото полицейско присъствие в цитираните зони, като осъществят административен контрол по спазване на посочените норми. Основна цел на операцията е повишаване чувството за сигурност у гражданите, живущи или пребиваващи в малките и отдалечени населени места и вилни зони, както и установяване и санкциониране на евентуални нарушители на закона или обществения ред. 
Такива специализирани операции ще се провеждат на територията на цялата област, съобразно измененията на оперативната обстановка.

Пресцентър МВР

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини