Министър Павлова ни посъветва да си направим маркировка

Със забележката „Защо няма маркировка по новите улици?“ започна посещението на министър Лиляна Павлова в Първомай по случай приключването на проекта „Обновяване на градската среда в Първомай“. Кметът се оправда, че това не е част от проекта, но тя продължи да настоява, че маркировка трябва да има и че трябва да се направи с пари от общинския бюджет.

Кметове на няколко общини, цялата общинска администрация и граждани се бяха събрали за посещението. Едни от най- щастливите хора сред присъстващите бяха инж. Надежда Желязкова -ръководител на проекта, инж. Кузман Кузманов - един от изпълнителите и неговия екип. С големи букети баскетболистките на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ посрещнаха най – важните дами – Министър Павлова, Директора на Управляващият орган Деница Николова и председателя на ОбС – Красимира Александрова. Отците Георги и Станимир извършиха водосвет. В приветственото си слово министърът на регионалното развитие подчерта, че наред с големите проекти за магистрали и пътища, са изключително важни и  малките проекти, тези, които са с пряко значение за децата, родителите и възрастните във всяка община. Около 1 млд. лв са средствата, отделени за регионални малки проекти. Деница Николова поздрави община Първомай за активността й и подчерта, че проектът е изпълнен с много малко забележки и безпроблемно. Впоследствие тя обеща до седмица да бъдат приведени още средства за разплащане на дейностите.

След прерязването на трикольора, официалните лица влязоха и в баскетболното игрище. Момичетата на треньора Ангел Георгиев демонстрираха таланта си. Кметът Папазов се опита да се включи в играта, но кошът сякаш беше омагьосан и никой - нито той, нито някоя от състезателките, не успя да отбележи точка в този момент.

Теди Кирякова

Инж. Кузмов и инж. Желязкова

Зам. областният управител Грудев също посрещна Лиляна Павлова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини