Схема ще финансира добър продукт, а не стратегия за туризма

Проектът за рекламиране на забележителностите в общините Първомай, Садово и Братя Даскалови не е одобрен, защото не е набрал достатъчно точки. Това стана ясно на проведения информационен ден с акцент схемата за предоставяне на финансова помощ  за „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите“. На него министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и Директорът на Управляващия орган Деница Николова запознаха присъстващите не само с изискванията към кандидатстващите организации, но и с най-често допусканите грешки.

До тук по тази схема са раздадени 13 млн. лв за 28 проекта. Най-вероятната причина проектът на първомайска община да не е одобрен, е липсата на оригинална идея. Много често проектното предложение е повече стратегия, която често е копирана от стратегията за развитие на общината  – каза министърът -  а за да успеете трябва да предложите един готов и добре обмислен продукт и точна визия за туристическа дестинация. Сега с обновени предложения, общините ще могат отново да кандидатстват до 28 септември за още малко над 6 млн. лв.

На проведения информационен ден в Първомай имаше представители на няколко общини от област Пловдив, от Варна и представители на тур операторски фирми.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини