Млад икономист от ПГСС стана втори на национален конкурс

Иван Христозов

Второ място в национален конкурс „Най-добър бизнес план за стартиране на нов бизнес“ спечели зрелостникът от Професионална гимназия по селско стопанство „Васил Левски“, гр. Първомай Иван Христозов. Неговата разработка на тема „Производство и реализация на напитка за домашни любимци“ бе допусната до надпреварата след предварителен подбор. На 27 юни вече дипломираният икономист премери знанията си с още 11 средношколци от София и Варна. В столицата той успешно представи и защити работа си пред преподаватели от УНСС, Софийски университет и Националната финансово-стопанска гимназия.

За класирането си ученикът на ПГСС получи парична премия и грамота. С грамота за мотивация, подготовка на учениците в училището и за изключителното им представяне в конкурса бе отличен и научният ръководител на Иван – преподавателят по икономика в ПГСС Венета Кичукова. В последния учебен ден тя връчи на директора на училището – Генова, благодарствено писмо от организаторите на конкурса. В него те подчертават задоволството си от качествената работа с учениците и от поредното отлично представяне в конкурса.

Състезанието се организира от Импулсния център по предприемачество към НСФГ и Института за обучение по предприемачество към УНСС. В него могат да участват ученици от 11 и 12 клас от всички училища в страната.

Теди Кирякова

С ръководителя Венета Кичукова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини