Внесоха предложение за прекратяване правомощията на Дечко Петков

С предложение с № 5300202, внесено в Общински съвет – Първомай, е поискано предсрочното прекратяване пълномощията на Председателя му – Дечко Петков. То е от групите на ПП“ГЕРБ“ и Коалиция „Промяна с Митко Хубинов“. Три от посочените мотиви са:  за системно нарушаване на Правилника за работа на ОбС; избирателно допускане на материали до работата на ОбС; допускане на въпроси, които не са разглеждани от постоянните комисии или са отхвърлени от тях.

В предложението се говори за „действия, в които става въпрос за търговия с влияние и явен конфликт на интереси в множество области в икономическия и стопанския живот на Общината.“ Посочва се още, че има много върнати от Областния управител решения. Друг мотив е и нежеланието на г-н Петков да свика консултативен съвет  с председателите на политическите групи по множество наболели въпроси. Вносителите са притеснени от загубата на доверието на голяма част на съветниците към техния председател, а оттам и на обществото към институцията Общински съвет.

Предложението е направено по чл.9 ал.1 т.2 от Правилника за дейността на Общински съвет и е подписано от Красимира Александрова председател на политическите група на ПП“ГЕРБ“ и Митко Хубинов от името на едноименната коалиция.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини